Hm nějak mi nejde vložit opbrázek, zkusím to znova
:-)
Minulý rok jsem před vánoci brouzdala po internetu a hledala recept na nějakou dobrou,nenáročnou úpravu kachny . . .objevila jsem tento recept a jinak už kachničku nedělám.
Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat! Neotvírat troubu! Velmi to láká,ale opravdu,nepodlívat a neotvírat!!! Sádlo se krásně vypeče a zůstane masíčko jako mandlička,po 4-5 hodinách pečení sundám víko a ještě asi 30 minut peču,aby chytla barvičku a křupavou kůrčičku. Opravdu doporučuji . . .
Kachna.jpg
nejlepší je pomalu pečená kachna podle tohoto receptu ... peče se 13 hodin. Pečeme přes noc a na oběd je hotová a výborná ,křupavoučká
v čápi s mákem nebo prostřenu byla kachna, pekla se několik hodin a maso se téměř rozapadlo. A někde na netu jsem viděla recept na kachnu pečenou 13h. V tom spočívá dobrá kachna
Musím souhlasit se zlobidlem.Dělala jsem 5-ti hodinovou kačenu bez podlévání,přiklopenou a byla úžasná,jen příště zkrátím dobu tak na 4 hodiny,zdála se mi až moc rozpadavá. Normálně kačeny ani husy nemám ráda,ale tahle byla prostě super.
Cituji Zlobidlo: Minulý rok jsem před vánoci brouzdala po internetu a hledala recept na nějakou dobrou,nenáročnou úpravu kachny . . .objevila jsem
Ano, připojuji se , nejlepší, co jsem kdy jedla a navíc prakticky bez práce - doporučuji
Jen stačí zkrátit dobu pečení u běžné cca 2,5kg kachny na 4h
Kachna se jen rozpadá a přitom má křupavou kůžičku
Cituji misa_sisa: peče se 13 hodin
O jej, to vypadá báječně ... akorát jsem si hned doma něco vyslechla o účtu za elektřinu Kašlu na účet, hned v neděli udělám, děkuji za odkaz .
Nepodlévat,neotvírat,nepropichávat! Umyješ,osušíš,nasolíš,nakmínuješ,dáš do pekáče s víkem (já mám ze skla) a jen 4-5 hodin koukáš a těšíš se na tu dobrotu.
Já to zkusila, ale musela jsem hodit gril.
Cituji Zlobidlo: . Nepodlévat,neotvírat,nepropichávat! Umyješ,osušíš,nasolíš,nakmínuješ,dáš do pekáče s víkem (já mám ze skla) a jen 4-5 hodin koukáš a těšíš se na tu dobrotu.
Ano přesně, tak - naprosto přesný popis a jmenuje se to "kachna bez práce"
Doporučuji jen ty 4h ( na cca 2.5kg kachnu) péct na 120st. a o nic se nestarat .
Nutně musí být pekáč s víkem, které doléhá, jinak nic víc..
Výborná je kachna na víně Dá se na pekáč prsy dolů, osolí se,podleje se trochou vody,přidají se pomeranče, červené víno, rajčata,brusinkový kompot,mrkev,celer,cibule, slanina, pepř, bobkový list. Nepřidává se žádný tuk, kachna sama o sobě vypustí hodně sádla. Po hodině a půl pečení se obratí prsy nahorů. Peče se cca 3 hodiny. Jinak kachna se při pečení zmenší, je nutno s tím počítat. Pro více lidí je lepší koupit větší kachnu Např. 3kg kachny je tak po 6 lidí. Pekla jsem jí, když jsme slavili narozky a návštěva se jen olizovala.Opravdu doporučuju!
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.