poradí mi někdo jak upéct do měkounka kačenu s křupavou kůrčičkou,potřebuji se v pátek zavděčit klukům na závodech a ještě jsem ji sama nepekla (( moc děkuji
Reaguji na daisy01: Jé tak to si počkám na nějaké rady.Taky jsem ji nikdy nedělala a kolikrát bych chtěla.Nejlépe se zelíčkem.
Jako kuře, ale větší
Já peču tříkilovou kačenu přes 3hodiny,2 hodiny zakrytou a hodinku na kůrčičku a masíčko se ůplně rozpadá a kůrčička je výborná křupavá.Kačenu jen osolím a okmínuju zvenku i zevnitř,kmínem nešetřím a v průběhu pečení propichuj kůrčičku,aby vyteklo to sádlo
hmmm, tak na to si taky netroufám, tchýně je tchýně a my jsme doma 2, prostě by to nikdo už druhej den nejedl
ale co jsem odkoukala: tchýně ji rozporcuje, posolí, pokmínuje, podlije a peče. Občas obrátí a občas přelije výpekem.Myslím, že v tom žádný fígle nebudou, horší jsou ty chlupatý knedlíky
Umýt pod vodou, pak pořádně v mléce, jako bys chtěla aby se to mléko do ní vsáklo, pak posloit, okmínovat, šup s tím na pekáč podlít vodou a péct hodně pomalu. Nezapomenout často polévat tím co se z ní vypéká a případně dolít trochu vody, aby nebyla na suchu. Během pečení si jí propichuj aby z ní vytékala sem tam nějaká šťáva a tuk. Kdyby se ti zdála hodně tučná, tak to co se z ní vypeče, můžeš stáhnout lžící do hrnečku aby se ti to tam nepřipalovalo. No a jakmile bude měkká a půjde hezky od kosti, tak zvýším teplotu a zapnu na ní gril, aby se dělala hezky kůrčička pořád polévám tou šťávou.
Takhle peču já. Takže jako kuře. Ale velké a trvá to déle A nezapomeň na nádivku Ať klukům chutná.
Ještě jsem slyšela,že když se peče v celku je dobré dát do vnitř celé jablko ... tak nevím,děláte to tak někdo?
Dělám jí s jablkem do kterého zapíchám asi šest kousků koření hřebíčku . Jablko vložím dovnitř kachny. Peču víc jak tři hodiny. Hodinu a půl na prsou, hodinu a půl na zádech a nakonec asi 20-30 minut bez poklice potřenou medem, který smíchám s trochou vody. Výborná mňamka
a nebude to pak chutnat dost do sladka?jednou jsem tak pekla kuře,potírala ho medem a teda moc se nám to neosvědčilo ale to je podle toho jakou má kdo chut´to je jasný...
Já ji osolím,pokmínuji a peču(prý má být hřbetem nahoru,jednou jsem to slyšela v nějakém pořadu o vaření,ale už si nepamatuji proč)Jablka nakrájím a dám dovnitř i okolo a podlévám vodou.Pak ji občas propíchnu,aby z ní vyteklo sádlo.
Omyješ, osolíš, sůl vetřeš do kůže, okmínuješ a podlitou a zakrytou poklicí vložíš do vyhřáté trouby.Peče se spíše mírně (16O-180st) pod poklicí, aby změkla a občas se propíchne, aby se sádlo vypeklo.Prsíčka by měla být dole.Po cca dvou a půl hoďkách se odkryje, obrátí a dopeče se cca půl až hoďku do křupava na vyšší teplotu.Na posledních pět minut můžeš dát gril.
Ahoj, já miluju s přítelem kachnu na pomerančích, vytvoří se dokonalá kůrčička - osolím, opepřím, narvu dovnitř na kousky nakrájené pomeranče, čerstvý rozmarýn a pár stroužků česneku.
Lehce osmahnu jen tak na plotně, pak už podliju bílým vínem, šťávou z pomerančů, zase tam hodím rozmarýn, špetku celeru a nakrájenou cibuli a dám péct. Peču jí asi hodinu a půl - dvě hodiny, dle velikosti. Ke konci přidám ještě kolečka pomeranče do šťávy na vypečení...to je naprostá lahoda pak!
A takhle nám dopadla poprvé, dělali jsme ji na chalupě v polních podmínkách a ještě jsme neměli moc zkušeností, ale i tak chutnala suprově.
Reaguji na daisy01:
Není sladká, je pěkně navoněná....
Recept jsem našla na www.recepty.cz je to tato kachna a přípravu jsem ještě upravila dle komentářů u receptu
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.