Reaguji na susinek87:
Dvakrát jsem pekla chleba a v obou případech z toho byla kamenná bomba.Ale byl tak krásný a voňavý, že jsem na něj týden koukala jako na dekoraci. Čím to je, že to tak tvrdne? Co je špatně? Byl to normální recept, asi z žitné, špaldové, nebo jaké mouky. Jednou za čas si koupím krabici už namíchaných ingrediencí do trouby a peču to v bábovkové formně. Vyjde vždycky.
Cituji Kachidlo: Čím to je, že to tak tvrdne?
Mí kolegové si zde někdy dělají chléb v pekárně, po upečení je vynikající, ale na druhý den se musí krájet pouze pilkovým nožem, vrch je přímo nechutně tvrdý a vnitřek se drobí. Nevím, kde mají soudruzi chybu, asi ta směs je na kočku
Máti někdy, když se ji chce, peče doma chléb z celozrnní směsi z Lidla, té dá půlku pytlíku a k tomu ještě třetinu obyčejné mouky, do toho slunečnici, tykvové jadérka, ... cokoliv a peče to v smaltové kulaté míse. Povedlo se ji to pokaždé.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.