Reaguji na Wánek: Ne, samozřejmě musí to těsto být "tak akorát", což zrovna to od Lauritty je.
Je z něj pěkný bochánek.
Reaguji na Wánek: Neboj.Po nakynutí ho ještě jednou pořádně prohněteš na pomoučněném válu a vytvaruješ bochník, který ještě jednou pomoučníš a dáš na plech pod utěrku ještě na chvíli vykynout.Pak už stačí dát do rozpálené trouby a až se těsto zatáhne občasně potírat vodou pro křupavou kůrku.
Babi si kupovala ty směsy na chléb co se prodávají v obchodech a pekla ho taky v troubě a vyšel jí krásně )
Reaguji na Majiiinka: To je fakt, jenže když si koupíš tu směs, tak už nějak postrádá smysl dělat domácí chleba....Jednak kvůli namíchání a za druhé kvůli ceně.
Holky při jaké teplotě a jak dlouho pečete chléb v troubě? Recept který mám se má péct dle návodu 20 min v troubě rozehřáté na 220 st.Jenže po té době je chléb jen slabě narůžovělý,manžel chce vypečený Když ho nechám dýl začne se mi ze spod připalovat.Už jsem zkoušela zvýšit teplotu nebo chléb nechat dýl v troubě,ale než se mi zezhora vypeče tak zespod je připálený.Nemohu to vychytat.Dávám do trouby i kastrůlek z vodou.Troubu mám plynovou.Jak pečete Vy co nemáte pekárnu?
Reaguji na KrásnéToulání: Řekla bych, že v plynové troubě si moc nepomůžeš, navíc zcela jistě nepečeš na 220 stupňů, protože plynové trouby mají odchylku cca 20 stupňů, takže na to se vůbec nespoléhej.
Být Tebou koupím si buď tu pekárnu nebo elektrickou troubu.
V el. troubě je to jednoduché, pokud je chleba nebo cokoliv jiného téměř hotové, ale vršek méně, prostě zapneš jen horní těleso.
No a navíc, tu kůrku chce přeci manžel, tak ať koupí troubu a spokojeni budete oba.
Cituji Veselka10: tu kůrku chce přeci manžel, tak ať koupí troubu
Tak já mu to navhrnu Ale máme teď nový plynový sporák,takže to bude problém
Cituji KrásnéToulání: Tak já mu to navhrnu Ale máme teď nový plynový sporák,takže to bude problém
, Koupil to holt "blbě", tak je třeba náprava .
já mám osvědčený recept na domácí chleba bez kynutí. Je výborný, dělám ho často a vždycky rychle mizí
350g žitné mouky, 150g hladké mouky, 1ks droždí, 450ml teplé vody, 2 lžičky octa (může být klasický nebo nějaký ovocný), 1 lžička cukru, sůl a podle chuti můžeme přidat různá semínka (slunečnicové, lněné, sezamové...). Droždí rozpustím ve vodě, přidám ostatní ingredience a vypracuji těsto (to dá celkem zabrat ). Pokud se bude těsto pořád lepit, přidejte mouku. Těsto pak vyklopím na plech, vyložený pečicím papírem, vymodeluji oválek (tvar záleží na vás) a šupnu do studené, nepředehřáté trouby, zapnu na 200 stupňů a peču cca hodinu, včetně zahřívání trouby.
Kdo chce, může si chléb posypat kmínem, před vložením do trouby. Jenom nedoporučuji potírat vajíčkem před koncem pečení, nevypadalo to moc valně...
Ahoj, potřebovala bych recept na chléb Šumava. Asi hledam blbě, ale na netu je všchno jenom ne Šumava. Ď
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.