Chtěla bych se zeptat jestli jste někdo zkoušel péc chleba v troubě? AJaký recept na chleba v tomto případě použít?
Já sice peču domácí chleba v pekárně, ale i z trouby bude výborný
http://recepty.vareni.cz/domaci-chleb-peceny-v-tro ube/
Zkoušla jsem to poprvé minulý týden , jde to bez problémů. Na webu je spoustu receptů, jde o to, jaký chleba chceš upéct (kváskový, bílý...).
Reaguji na Luiza: Na webu jsem sice našla spousty receptů, ale je tam doba kynutí 18 hodin! což jsem myslela, že postačí na kynutí jen jedna hodina..
Ahoj, pekla jsem podle receptu tady a byl moc dobrý. Jen to vypracování těsta, to byla docela posilovna
Cituji susinek87: jsem zvědavá jak to dopadne
Když se povedl i mně, tak určitě dobře. Příště ale bude ze žitné mouky nejspíš.
Chleba peču taky v normální troubě,pekárnu doma ani nemám a všichni si ho strašně pochvalujou,vždycky hned zmizí
holky, poraďte prosím osvědčený a odzkoušený recept na domácí chleba...na netu jich je mraky a nevím kterej vybrat.
A jakou používáte formu? Děkuju!
Reaguji na Wánek: Dokud jsem neměla pekárnu a nebo i nyní, když chci jiný tvar, tak uplácám normální kulatý bochník na plech..
Já zadělávám v DP a peču normálně v troubě, během pečení potírám vodou nebo vodou s octem.
Nejjednodušší bílý chléb-bez DP
500g hladké mouky, 200-250 ml vody, půl balíčku čerstvého droždí (20 g), lžíce oleje, lžíce octu, kmín, sůl, možno i trochu anýzu
Zaděláme kvásek (teplá voda, droždí, špetka cukru a trochu mouky), přidáme mouku a ostatní přísady a necháme na teplém místě vykynout.Po vykynutí těsto propracujeme, vytvarujeme bochník a necháme na plechu pod utěrkou ještě nakynout.Pečeme při 180 st do zezlátnutí kůrky, potíráme vodou (nebo vodou s octem).
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.