Cituji imoen: protože než jabko nebo rajče naprosto bez chuti, tak to radši nic
Bohužel, kde ale v Praze koupit něco, co jako ovoce a zelenina chutná a nedat za to majlant popř. neprocestovat hodinu tam a zpět...? Mě tohle taky trápí. Na zelenině a ovoci jsem závislá... a poslední dobou mi přijde, že rajčata chutnají pomalu jako okurka, ta zas jako paprika... prostě mi všechno splývá a když pak sním něco ze zahrady u babičky, tak se tetelím blahem. Bohužel ovšem zahrádka funguje jen v sezóně a je to pro mě dost daleko...
Cituji Murphy: to si myslela tak, že je to kvalitnejšia zelenina?
Jde mi o chuť a španělské rajče chutná tedy lépe než rajče holandské.
Ale většinou kupuju rajčata cherry.
Nejhorší na tom je to, že např. udělám si zeleninový salát, ochutím jen základníma surovinama (sůl, pepř a dle druhu i olej, balsam. ocet atd.)... akorát, že po pár minutách papání se přistihnu, že jím něco, co mi v puse absolutně splývá a přijdu si jako robot. Do pusy, rožvýkat, spolknout, chuť tam jaksi není... Pomalu si přijdu jako bych jedla polystyren, ten je taky bez chuti
Podívejte se na složení jahodové marmelády nebo Juice....oboje český výrobce.
Obsahuje jablečnou dřeň,různé kyseliny,aroma,éčka a tak............jahody ovšem nene
Takových potravin je v našich obchodech víc než dost.
Zrovna jsem v obchodě přemýšlela, že koupím Bio mléko od Olmy (bylo za dvacku), normální čerstvé mléko za 13, které mi ale chutná, samozřejmě normální polotučné, protože někdo si koupí nízkotučné a rozčiluje se, že to není, co dřív. Trvanlivé nekupujeme vůbec. Jogurty taky od Olmy, zpravidla bílé, ale ovocné od Olmy a z Valmezu. Měla jsem od Muelera, jsou jiné, nejsou smetanové, ale jsou taky dobré. Maso asi kupovat nejlépe přímo u řezníka. Ale šunka je výborná třeba rakouská, běžně ji prodávají v Albertovi, ale stojí 40 Kč sto gramů, na rozdíl od něčeho vodnatého našeho ale za dvacku, i když krůtí dětská šunka je dobrá. Pečivo asi kupovat raději v pekařství, protože ty hypermarkety to snad přepékají i víckrát, když to neprodají a míchají staré rohlíky s čerstvými, asi nejlepší ale péct si chleba doma. A ovoce a zelenina, nevím, rajčata i papriky mi chutnají, asi nejsem náročná. Polotovary moc nekupujeme. Na chuť si nestěžuju, pro mě je důležité, aby to nedělali z plesnivých věcí.
Marmoška nebo spíš asi džem je skvělej od Schwartau. Nevím, oni udělají z těch jahod dřeň, protože by jim ty jahody začaly plesnivět.
Snažím se vyhýbat 3 bílým jedům (bílá mouka, bílý cukr, kravské mléko), pšenici, dále všemu co je instantní, dietní, velmi chemicky upravované, slazené apod. konkrétně se snažím vyhýbat: Uzeninám, kravskému mléku, umělým sladidlám, cukru, sladkým nápojům, perlivým vodám, černému čaji, bílé mouce - bílému pečivu, smaženému, zrajícím sýrům (to se nedaří, takže hermelín a nivu si občas dávám), instantním výrobkům, konzervám, polotovarům, fast foodům, light výrobkům (bez tuku/bez cukru), sířenému sušenému ovoci, margarínům, levným olejům, vnitřnostem, taveným sýrům, sladkostem apod.
A kupuji toho dost - kromě zeleniny, ovoce a masa - bio. Masa moc nejím a zeleninu, ovoce mám (ale jen v sezóně) z vlastní zahrádky.
Cituji Natalya: oni udělají z těch jahod dřeň,
ať klidně udělají dřeň,ale já psala,že český výrobce udělá jahodovou marmeládu z jablečné dřeně
Natalya
No to nevím-dost mých blízkých umřelo brzo, přesto, že nepili atd. a žili zdravě, prostě někdo to v genech má a jinému nic nepomůže
Natalya
Cituji Natalya: Tebe budou pak asi muset bacit.
umřu
jinak vtipný je, že když jsem to chtěla poslat, tak prý mám psát s diakritikou, takže jsem musela dodat to "umřu", abych jim vyhověla
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.