ahoj holky...zajímalo by mě, jak to máte vy....poslední dobou mi přijde, že jídlo v obchodech se nedá jíst, protože je ošizené, napumpované vodou, přesolené, plné E, barviv, konzervantů, mléko vydrží rok, jogurt jakbysmet, cukrovinky chutnají jak pocukrované otruby....vadí vám to? vnímáte to? co s tím děláte? jak tomu čelíte?
mně to třeba dost vadí, ale mám to štěstí, že žiju na vsi (aspoň jeden klad to má) - můžu si kdeco vypěstovat, od známých domácí vejce, domácí med, občas i mléko...a tak. sušenky a spol. jsem přestala kupovat, neb jsou hnusné, radši tu a tam něco upeču/vyrobím studené. nejím tavené sýry (byla jsem ve výrobně --- naprostý hnus), ze stejného důvodu jen minimálně jím salámy a podobné věci. maso kupuju jen čerstvé.
jím jen pečivo z místní pekárny, protože je jednak moc dobré, jednak jsem tam pracovala, a tak vím, co jím. nekupuju mléko z krabice, protože mléko, které vydrží dýl, než týden, není mléko, ale bílá voda. v obchodě víceméně kupuju jen základní věci, jako luštěniny, mouku...a semtam něco, co ještě má nějakou skutečnou chuť.
přijde mi, že ve 21. století jíme možná nejhůř v dějinách lidstva...dřív toho sice měli mnohem míň, ale zas to bylo skutečné jídlo, když třeba děda vzpomíná, jak jedli za mlada...
máte to tak někdo taky, a štve vás to, nebo jsem bláznivá?
jsem pracovala v pekárně a taky jsem jeden čas chleba a rohlíky nejedla, jsem si sama pekla, sestra pracuje v masně a taky maso nemusí
jinka, je to náhražkové všechno tím, že se snaží prodávat za co nejnižší cenu na úkor kvality, hodně lidí tvrdí, že čím dražší, tím kvalitnější - sýry kupujeme jenom tvrdé, salámy jenom krůtí šunku, kde je to maso vidět, zeleninu a ovoce v přebytcích zahradkářských, něco sami vypěstujeme, něso od staré babičky, pokud možno nekupujeme žádnou chemii, sušenky si peču, a-la linecké na milion způsobů
matadi
asi mám štěstí na dobrou pekárnu...nikdy jsem se neštítila si její výrobky kupovat a jíst, i když jsem prošla provozem (s vosama v pytlích s cukrem, cvrčkama za pecí, nebo občasnou myší ve skladu prostě nutno počítat, ani kdyby se čert rozkrájel, uhlídat se to nedá )
je to čím dál horší. S nostalgií vzpomínám na termixy, které když jsem byla malá, se daly jíst. Narozdíl od hlenovité hmoty, kterou jsem si koupila naposled.
Já se ani nedivím, taky jsem měla pár brigád v potravinářství, tak znám některé praktiky jako napouštění masa vodou a mletí starého chleba do těsta a to jen proto, aby to bylo težší a vydělalo se víc. Takže si nedělám iluze.... A když vidím reklamu na jogurt za 4,50 Kč, tak mě napadne jen, že to musí být samá voda. Proto taky preferuju kvalitu před kvantitou a připlatím si. Ale ani šunka za 200,- Kč /kg není nic moc, když leží v supermarketu předkrájená půl dne
mě tam šlo spíš o ten smrad z těch kvásků a z toho pečení, někomu to voní, mě to prostě bralo chuť na chleba, jinak pekárna čistá
jsem spíš pro to vakuované /salámy/, jak to pak balí do těch papírů a folií, tak mi to pak nechutná, a to vystavení v pultu? teď jsem si všimla, že už aspoň používají rukavice,
matadi
nuž, však já už taky skoro nic hotového v obchodech nekupuju...témata o kuřatech jsem nečetla, ale kupuju jen chlazená...mražená z číny ani omylem....jenže my máme fakt stěstí, že máme všecko domácí...i králíky třeba, nebo od známých, vím, co tomu dávají, kde to žilo...jinak nevím, asi bych umřela. všecko si zavařuju, všecko dělám doma...úplně jsem přestala kupovat v obchodě ovoce a zeleninu, leda ještě na trhu, nebo si sama zajedu do takových těch sadů s jahodama a podobně.
ne proto, že by mi to třeba nechutnalo, něco je i dobré, ale nějak ...jsem si to začala úplně štítit, hlavně jídlo z číny bych fakt nejedla, tam je snad všecko otrávené, člověk neví, co jí.
a třeba ovoce se supermarketů se fakt nedá jíst....občas mi přijde, že to lidi snad všecko kupují ze sertvačnosti, protože než jabko nebo rajče naprosto bez chuti, tak to radši nic
Mě štve, že jsou potraviny čím dál dražší, ale kvalita čím dál horší. Výrobci nemají rozum. Třeba tatranky opavia - každou chvíli čtu na obalu - nové složení. Ale jsou čím dál horší, víc cítit umělinou. Už kupuju jen určité potraviny pořád dokola, protože jsou ještě jakž takž chutné a nejsou tak narvané éčky a umělými aroma a já nevím čím vším...
Yasminka
koukám, že jsem založila podobné téma...pardon
nevím, co by se s tím vším dalo dělat...ale jíme odpad
Cituji imoen: protože než jabko nebo rajče naprosto bez chuti, tak to radši nic
ano, protože kdo má v dnešní době podmínky si všechno pěstovat doma? Znám ještě pár takových z okolí, ale je jich minimum. A když to vezmeš důkladně, tak ani doma pěstované plodiny a chované zvířata nejsou 100%-ní, protože ve vzduchu i vodě jsou rozpuštěné chemikálie....
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.