Nazdárek holky,
děláte doma obložené bagetky? Případně s čím ?
Já nejčastěji dělám s mazacím sýrem, ementálem, prosciuttem či nějakou kvalitní uzeninou, salátem nebo paprikou. Dále s chipotle salsou, kuřecím masem z grilu a rucolou.
Hledám další inspiraci
Myslíš obložené chlebíčky ( = to co se dává návštěvám k pití ) ?
Ledový salát, majonéza, krevety, uzený losos, roastbeef krájený, olivy, hermelín (nebo něco podobného nakrájené na tenké dílky ) , máti dělá s více druhy sýra : smetanový roztíraci, na tom kousek nivy, kousek uzeného sýru a hroznové víno - taky zajímavá kombinace, ...
Nebo někdo i sype navrch strouhaný sýr - vypadá to hezky, ale špatně se to jí.
Reaguji na dadabus:
Myslela jsem bagety na svačiny, celodenní výlety a tak
Reaguji na jimmy_choo: U nás se na celodenní výšlapy osvědčila klasika v podobě paštiky s paprikou a uzeninou - nedokážu si představit mít na svačinu v lese takovou luxusní bagetu s kuřecím masem (v teplém počasí to stejně nepřipadá v úvahu)
A na svačinu bageta s lučinou, ledovým salátem, sýrem a "šunkou" (jako je kladenská nebo moravské uzené) - rychlé, jednoduché a stejně to strávník neocení tak, jako klasický oběd nebo večeři
Cituji Elinor92: nedokážu si představit mít na svačinu v lese takovou luxusní bagetu s kuřecím masem (v teplém počasí to stejně nepřipadá v úvahu)
Tak to my tyto bagety nosíme docela často, je pravda, že v létě ne, ale v chladnějších dnech běžně ! A stejně je brzy sníme, já už mám hrozný hlad po 3 ujitých kilometrech )
Cituji Elinor92: A na svačinu bageta s lučinou, ledovým salátem, sýrem a "šunkou" (jako je kladenská nebo moravské uzené) - rychlé, jednoduché a stejně to strávník neocení tak, jako klasický oběd nebo večeři
To je taková klasika, kterou děláme, takže čekám i na nějaké netradiční kombinace, paštika je u nás taky velmi oblíbená
Ve Španělsku jsem jedla bagetu s tunakem z plechovky a na to opecena - grilovaná cervena paprika, skvela kombinace, pak jeste dělali smažené kalamáry s česnekovou majonezou v bagetě, taky super. Dá se toho vymyslet hafo...
mám ráda :
chřestová pomazánku se šunkou a zavařovaným okurkem
lučina s tuňákem, vajíčko, eidam, zelenina
Cituji berus77: s tunakem z plechovky a na to opecena - grilovaná cervena paprika, skvela kombinace,
Tak tu určitě vyzkoušíme, další varianta je už taková těžší, nicméně díky moc za tipy !
Bagety nedělám, ale mám ráda uzenýho lososa s vejcem natvrdo a třeba ještě kaviárem a nějakým salátem. Většinou si to dávám na knockebrot, ale do bagety nebo chleba by to taky mohlo být fajn.
Cituji slonice: mám ráda uzenýho lososa s vejcem natvrdo
Jj, taky - v práci v kantýně prodávají obložený tmavý chleba s trochou majonézy, uzeným lososem, smaženicí a ledovým salátem
nějaký lehký "sýr", třeba šlehaná lučina, posypat bylinkami, k tomu prosciutto a chřest - moje nejoblíbenější (anebo, mimo chřestovou sezónu, čerstvý špenát)
Reaguji na berus77:
vau
zepečený lilek s s rajčatamy, česnek, niva, suš. oregano, suš. bazalka. Po vychladnutí i teplé namazať na bagetu ( ja používam ciabattu a vYdrží ), plátk čerstvej bazalky a parmazan na jemno struhaný. Delikatesa a bez masa.
Ciabatta hermelín čerstvý i rozpečený, baby špenát hodne, a brusinková omáčka na bagetu ( tu si pripravím z brusiniek vína hrebíček plus trocha brus. džemu, tady u omáčkyuž skúšam rozne varianty). no a pokapať salat citrónom.
Jako tohle je pre mňa delikatesa a sama som si to vymyslela.
Opečené krevetky s chilli, česnekom, bagetu opiecť na panvi na suchu potreť česnekom, majonéza, petrželka, pokapať citrónom.
Reaguji na Rafaelka:
Mňam, perfektní inspirace, díky moc !
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.