Já miluji bramborovou kaši, americké brambory pečené v troubě a pak většinou ke steakům nebo tak jenom zeleninu, tu jím skoro ke všemu a skoro pořád
brambory se slupkou nakrouhané na jemné plátky v robotu, dám na plech vymaštěný máslem a přidám míchanou zeleninu (hrášek, kukuřice, petržel, mrkev, cibule, dost česneku), osolím, opepřím, pokladu plátky másla a zapeču v troubě do zlatova, někdy až do hnědava. Během pečení občas promíchám. Výborný, ty slabé plátky brambor jsou pak jak brambůrky...
Miluju rýži, až se divím, že mi ještě nenažloutnul obličej a nezešikmily se oči - kupuji jakoukoliv jinou než parboiled (ta je humus), takže jasmínovou, klasickou dlouhozrnnou a nejčastěji ulatozrnnou. Na rizoto (což není příloha) arborio.
Z úpravy brambor nejčastěji jím bramborovou kaši nebo šťouchačky s cibulkou. No a bramborové knedlíky zbožňuju, mám je ale tak 2x do roka.
Těstoviny mám taky ráda, ale ne jako přílohu. Každopádně jím pouze z celozrnné pšeničné mouky a z té bílé jenom lasagne (pokud nedělám domácí, ty pak z celozrnné).
Obecně ale přílohy jím asi tak 2x týdně. Zbytek do sebe láduju zeleninu. Holt mírná bezsacharidová dieta.
já celkově miluju přílohy, což je prokletí...nejvíc mám asi ráda rýži (sypkou!), opečené brambory a bramborovou kaši, hezky našlehanou, domácí a gnocchi - jsou příloha?
Já mám moc ráda brambory na všechny způsoby. Nové brambory třeba jen s tvarohem a pažitkou (tzv. brambory na loupačku), k masu kaši, hranolky, amercké brambory, krokety A šťouchaný brabory s cibulkou, to je taky parádička. Jinak zapečené plátky brambor s něčím (musaka a pod) to mi moc chutná!
Pak houskové a bramborové knedlíky (třeba k zelí a špenátu, ke svíčkové jen ten houskový), to taky můžu!!
Když mám chuť na něco lehčího, dám si rýži, ta je taky moc dobrá (k číně, kuřeti na paprice).
Jen těstoviny až tak nemusím, ale sním je bez problému a když jsou dobře udělané, tak i s chutí. Třeba špagety, nebo těstoviny zapečené s nějakou tomatovou omáčkou si dám s chutí!
Nejsem moc masová, sním jen kuře a mleté maso, na druhou stranu omáčky jím ráda (svíčkovou atd) a guláše z masa taky (opravdu MILUJU segedín). Takže si na těch přílohách celkem poptrpím. Někdy je příloha a omáčka/sós to jediné, co z jídla sním
Mám velmi ráda quinou, je to má nejoblíbenější příloha. Pak mám ráda těstoviny, divokou rýži, bulgur, pohanku, kroupy. Nemám ráda brambory, knedlíky a brkaši.
Těstoviny,načesnekované americké brambory, opékané brambory, rýži.
A nesnáším krokety, jinak br. kaši, vařené brambory, šťouchané brambory, knedlíky-to bych určitě nedala jako svoje nejoblíbenější.
Americké brambory, rösti, krokety, na pánvi opečená zeleninová směs ( Findus thajská, třeba ) , bramborový salát, co sama udělám
Rýži nejím, stejně tak obyčejné bílé knedlíky - bramborové a houskové sem tam můžu.
U mě vede domácí bramborová kaše, tu můžu kdykoliv a k čemukoliv, pak šťouchačky s cibulkou, a když přijedu k babičce, tak její bramborový knedlíky.
Rýži jím taky docela často, pak různé zeleninové směsi... no a na Vánoce, pak samozřejmě bramborový salát. Občas si ještě k masové směsi místo rýže udělám kuskus a pohanku.
Nesnáším krokety, ameriky a hranolky, a to už od dětství, takže v tom jsem byla asi sen každého rodiče.
Překvapuje mě, jak je oblíbená bramborová kaše, taky je to moje favoritka Pak klidně vařený brambory, americký brambory, krokety. Rýži mam taky ráda. Jako přílohu nemusim těstoviny, přijde mi to jako český přežitek servírovat těstoviny k omáčce ala "uho" s masem (v salátech nebo jako samotné jídlo je zbožňuju)
Jo a málem bych zapomněla na šťouchaný brambory - ňamka
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.