Reaguji na Kelča:
Mám ráda těsotviny,bramb.knedlíky,bramborák(áách),a brambory opečené v troubě ála ježek
1. bramborová kaše (jednou tady nějaká kočka dala tip: nejprve brambory rozštouchat ručně, pak našlehat mixerem - je bezkonkurenční)
2. brambory na jakýkoliv způsob: vařené, štouchané, v troubě, rostované s cibulkou a špekem ...
3. rýže, kuskus, bulgur
č. knedlíky - moc nemusím, a když tak bramborové. ale ke svíčkové bezkonkurenčně houskové
jinak těstoviny za přílohu nepovažuju, to se snad ani jíst suché jako přiloha nedá, ne?
Od nejoblíbenějšího: těstoviny, rýže, hranolky (krokety) bramborový knedlík, bramborová kaše, brambory, americké brambory, houskový knedlík- poslední 2 moc nemusím...
Cituji berolina: jinak těstoviny za přílohu nepovažuju, to se snad ani jíst suché jako přiloha nedá, ne?
Třeba jako příloha k omáčkám nebo různým směsím - já si je dávám i ke svíčkové
Rýže a bramborová kaše - tyhle dvě cpu ke všemu,k čemu se aspoň trochu hodí (btw předevčírem byla rýže, dnes mám zase na oběd br kaši ), v restauraci většinou krokety.
Nemám ráda klasické vařené brambory, ty nedělám skoro nikdy...
Nevyhledávám hranolky a těstoviny, ale zas né že bych je nesnědla...
A co se týče takových těch jídel "se šťávou", které se jí buď s rýží, těstovinou nebo knedlí, vždycky rýže
Většinou vařené brambory nesním všechny, to samé s kaší.. Fakt ty vařený moc nemusím Ale miluju americký brambory a taky šťouchaný
Ke ,,šťávovým jídlům" taky jedině rýži. No a třeba ke guláši mám nejradši kolínka. Jo a sekanou sním radši s chlebem nebo bez - než k ní cpát brambory nebo kašu tuhle kombinaci nikdy nepochopím
domácí bramb. kaše, hranolky,americké, pak těstoviny; knedlíky ani rýži moc nemusím, radši brambory na jakýkoliv způsob, jsem bramborák
Já miluju bramborovou kaši.Dřív jsem ji nijak často nemusela,ale tedˇ v těhotenství bych ji mohla denně.Vylepšuji si ji ještě tak,že zárovenˇ s bramborama uvařím i jednu nebo dvě mrkve a pak to spolu rozmixuju.Je pak taková pěkně oranžová a chutˇově výborná.Ale není to můj nápad,poradila mi to kamarádka,která to viděla někde v televizi.
Jinak z ostatních příloh mi nevadí asi žádná.
Bramborová kaše, šťouchané brambory s cibulkou, vařené bambory s máslem a pažitkou.
Rýže - ale jen ke šťávám, aby nebyla suchá. Chutná mi ta co lepí, nesnáším takovou tu co se "sype".
Těstoviny - jen k omáčkám /guláš+kolínka/
V restauraci si občas dávám grilovanou zeleninu nebo celé pečené nové brambory s jogurtovým dipem. Hodně vyjímečně si dávám hranolky, krokety se smažákem Ale fakt tak jednou za rok.
Hranolky dělávám doma, ale vždy v troubě. A chtěla bych zkusit bramborové placky z vařených brambor pečené na sucho a pak maštěné máslem nebo sádlem, tzv. lokše - ale pro mě to bude spíš celé jídlo
Nemám ráda bramboráky, pečené brambory jako přílohu a knedlíky.
Já mám ty přílohy vetšinou radší než to hlavní. A jelikož bych se mohla utlouct po bramborových knedlíkách se špenátem (případně noky se špenátem), určite vyzkouším i zmiňované polorozšťouchané brambory se špenátem
mam ráda br. kaši, brambory vlastně na jakýkoliv způsob a lepivou rýži
ale nemusím moc knedlíky, houskový ani bramborový (jedině chlupatý-stejné jako bramborový ale těsto je ze syrových brambor)
K segedínu,ke guláši a hovězímu na houbách br.knedlík.
K rajské a svíčkové kynutý knedlík.
K řízku bramborový salát /alespoň jednou měsíčně/.
K sekané,karbanátkům nebo čevabčiči br.kaši /tu šlehám s mlékem a přidávám smetanu+máslo/.
Rýži k různým masovým směsím,ale pouze Uncle bens,jinou rýži nene.
Jinak těstoviny jako přílohu nedělám vůbec,to je samotné jídlo s něčím zapečené stejně jako gnochi.
Hranolky,krokety a jiné pečené v troubě moc nemusím.
Cituji Laky: nak těstoviny jako přílohu nedělám vůbec,to je samotné jídlo
Souhlas.
rýži
dušené fazolové lusky
rané brambory s máslem, smetanou a pažitkou
bramboráčky
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.