Cituji Sofik: Sofik
Tak moc děkuji už jsem ho stačila i udělat a byl opravdu dobrej každému doporučuji skusit.Jsi vážně šikula
ŠARYSEK
To mám radost,že chutnal.Až budu mít zase nějaký zajímavý recept,určitě ho sem vložím.Máš také nějaký osvědčený recept?
Cituji swist: Já dávám kvasnice vždy nahoru, že by byl problém zde? To také ještě zkusím...
já dávám kvasnice vždy na dno. Možná je to i pekárnou, že se mi daří stejně dobře nakynutý chléb z čerstvých kvasnic jako ze sušených. Možná je to i pekárnou, já jsem tu svoji koupila na základě výsledku testu v časopise DTEST. Byla sice nejdražší, ale nejlepší . Např. si před zpracováním těsta nahřívá suroviny a taky program na hnětení je delší. Celkový čas s upečením je 4 hodiny. Kvasnice mají dost času se rozmožit.
TEĎ UŽ HO DĚLÁM OD OKA, ALE KDYŽ JSEM ZAČÍNALA, TAK JSEM POSTUPOVALA PODLE www.kvaskovychleb.cz
VŽDYCKY SE MI POVEDL, KRÁSNĚ KYNE A CHLEBA JE ÚŽASNÝ, CHUTNÝ A VOŇAVÝ.
jé, pardon, psala jsem velkými písmeny, ale je to pro mě nezvyk psát malými, tady se to nesmí, tak se omlouvám. pokusím se si vždy vzpomenout vypnout caps.
Cituji roza: Možná je to i pekárnou
V manuálu k mé pekárně se píše, že mám používat buď instantní droždí, nebo udělat kvásek z čerstvého... Tvůj postup mne zaujal, ptž Ty aktivuješ droždí vespod. Co ale děláš se solí? Ta zastavuje kvašení, nebo ho velmi mírní... Zkusím jí nasypat nahoru nade vše, tam kde dle manuálu má být instantní droždí... Já nemám špatnou pekárnu, má dva háky a umí i sladké (citronový koláč. makovník, perník atd.) Problém bych viděl spíše v tom manuálu...
Cituji Sofik: Máš také nějaký osvědčený recept?
Můj "zaručenej" recept je zde už profláknutej: https://www.omlazeni.cz/recky-chleb-s-59-6168-0.htm l Doufám, že chutná...
swist
sůl dám buď do rohu a kvasnice do druhého nebo ji nasypu na mouku. Jak si kdy vzpomenu. Hlavu si s tím nelámu, teda vím že se má držet dál od kvasnic.
A mimochodem v manuálu mám taky doporučené instantní droždí, ale ptž jsem zvyklá péct z čerstvého ( buchty, pletentky apod.) tak mám doma častěji čerstvé. Když jsem měla novou pekárnu doma jiné nebylo tak jsem upekla z čerstvého a pak teprve zkoušela sušené jestli v tom je rozdíl... a není.
ABSA
díky pročtu si ty stránky na kváskový chléb.
Několikrát jsem zkoušela z čerstvého koupeného kvásku a nedopadlo to dobře. Chuťově bylo kvásku v chlebu až moc, ale chleba pořádně nevykynul i když jsem ho nechala kynout přes noc. Kvásek byl v pořádku to my v Podkrkonoší, kde se vaří kyselo poznáme.
ROZA
jojo, podívej se, tam je fakt dobrý počtení a podle toho návodu se ti určitě povede skvělý kvásek, který se lehce vede a můžeš péct o 106.
a pokud by se ti chtělo, mohla bys sem (i když to není k tématu) dát recept na to kyselo? pravé krkonošské to musí byt mňam.
Cituji roza: sůl dám buď do rohu a kvasnice do druhého nebo ji nasypu na mouku
Naprostý souhlas, taky to tak vidím. Jsem rád, že jsi mi to potvrdila. Díky, šikulko!
Cituji roza: jsem upekla z čerstvého a pak teprve zkoušela sušené
Já si myslím, že čerstvé suroviny jsou vždy lepší, když je ta možnost...
já momentálně peču bezlepkovej chleba, normální nemůžu, ale dávám tam jedině sušený kvasnice....a vždy až na nahoru....dnes jsem po pípnutí přidala do směsi na másle osmaženou cibulku s česnekem a někdy dávám i slaninu, no a vršek pak po nakynutí posypu strouhaným sýrem a mňam mňam
Sofik
Ahojky tak to zklamu zatím žádný osvědčený recept nemám.My zatím jen skoušeli kupované no a stěch mi nejvíc chutnal Pohankový a nebo Selský.A kámoška dělala rohlíky s anglickou no a ty byly perfektní.Ale jakmile nějaký budu mít tak ho hned napíšu.Já spíš skouším různé buchty mám doma rozmlsané chlapy.
swist
Děkuji za super recept na chléb.Včera jsem nakoupila vše potřebné a ještě večer upekla.Je to delikatesa!Máš ještě nějaký osvědčený recept.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.