arrow
profile_image
glorini
od 5. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Neny: především z domácího chlebového kvásku, který si stále udržuji

jak si děláš ten kvásek?

arrow
profile_image
bedrunela mojeid
od 11. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

oživuji diskuzi.
Dneska jsem měla premieru - ze směsi. Ale těsto nevykynulo, máme jen takovou placku tvrdou a plnou hrudek.
Na netu je plno receptů, ale nějak nezvládám technický postup - co nejdřív, co potom, a tak.
Poradíte?

arrow
profile_image
hyena 02
od 10. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na bedrunela:
Nejdřív dáš všechno, co je tekuté. Pak cukr, sůl, potom až mouku, do té uděláš dúlek, a vysypeš droždí (používám sušené, víc mi vyhovuje).

arrow
profile_image
Bubbles
od 10. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Neny: Mohla bys sem dát přesný recept na ten oblíbený chlebík? Díky

arrow
profile_image
PetaZ
od 10. 3. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Mám tento ověřený recept z Duplicy Vital, je opravdu skvělý!
• Na bochník o hmotnosti cca 1000 g:
• 630 g chlebové mouky pšeničné (typ 1050) v nouzi hladké
• 1 KL cukru
• 1 KL soli
• 1 1/2 KL instantícho droždí
• 150 g vařených šťouchaných brambor (lépe prolisovaných)
• 25 g másla
• 1 vejce
• 300 ml vody
Postup
Vejce rozšleháme ve vodě. Dáme s ostatními surovinami do pekárny.
Pečeme cca 2 hodiny.
Výsledný chléb, ačkoliv je světlý, je vláčný a kyprý. Vydrží výborný do druhého dne.

Ze stejných ingrediencí necháme v pekárně zpracovat a vykynout těsto. Program – „říprava těsta“.
Z vykynutého těsta vytvarujeme dvě veky, dáme na plech a necháme ještěasi 30 minut kynout.
Pečeme asi 40 minut v troubě rozpálené na 200 stupňů. Na dno trouby je dobré dát plech s vodou.
Výsledný chléb je sladší, nadýchaný

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené