Reaguji na petule246: nevím, nám to prostě nechutná, vůbec to nekupuju ani domů....
mám radši maso, který má svou osobitou chuť, stačí ho jen opepřit a potom osolit a přidat nějakou fajn omáčku vedle. Do oleje už nenakládám, bifteky olejem max. pokapu.
Reaguji na hyena 02:
Děkuji moc ! O víkendu ihned vyzkouším !
Játra na grilu (vepřová)
Játra nakrájíme na plátky, a přes mikroténový sáček naklepeme paličkou na maso, naložíme na pár hodin do marinády:
6 lžic oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce krémžské hořčice, trochu pepře, 1-2 lžičky koření na steaky (Kotány).
Množství marinády je na cca 1/2kg jater.
Tohle jsem dělala včera návštěvě k večeři, a všichni moc chválili, játra jsou křehká a šťavnatá, akorát je třeba hlídat, je to dost rychle hotové.
Já jsem nedávno nakládala krkovičku a kuřecí prsa. Nechala jsem to 2 dny v následující marinádě: olej, sojová omáčka, grilovací koření, červená paprika, pepř, špetka soli a med. Všechno jsem dávala tak nějak od oka, ale aby v tom maso bylo ponořené.
Všichni mi to chválili, jak je to dobře naložené, takže spokojenost
Taky mám nejradši krkovici, zůstane šťavnatá, dobré jsou ale i kuřecí kousky s kůží. Občas narazím v globusu na váleček, je to falešná vepřová panenka a to je taky vynikající maso na gril. Nakládám klasicky do oleje, cibule, česneku, někdy přidám kapku sojovky. Osvědčily se mi kupované marinády, takové ty tekuté v pytlíku, teď nevím, jak se jmenují. A zamilovali jsme se do grilované cukety. Musí být malá, rozpůlit na půl, posypat tu rozříznutou stranu grilovacím kořením a potřít olejem. Je to strašná dobrota.
My grilujeme vepřové,kuřecí i ryby,zeleninu.Z vepřových nejčastěji kotletky,z kuřecích zase prsa a ryby nejčastěji pstruhy.Mě baví experimentovat,takže nakládám zrovna podle chuti.naposled jsem dělala kuřecí špíz-čerstvý rozmarýn a tymián,trochu bílého vína,olej,suš.zázvor a uležet přes noc.Napíchat s cibulí,paprikou,žampiony,bramborem a kdo má rád,tak i ananas.Já dělám,že naložím kuřecí i do druhé marinády,pikantnější,aby to bylo pestřejší a prostě lepšejší.Přílohy různé,např.opečené brambory,ale úplně nejlepší je chleba potřít směsí gril.koření a oleje a nechat opéct na grilu,nejlepší topinka jako příloha na světě!
Tak taky přidám trochu do mlýna
osobně krkovičku taky moc nemusím ale pro přítele je to prostě nejlepší kus "flákoty" takže dělám vždy pro něj a pro sebe kuřecí či pečeni nebo kotletu.
Mám od kamaráda inprovizatéra marinádu s kterou se podělím.
Marináda je z oliv. oleje (jen malá lžička),rajč. protlak nebo kvalitní kečup, promačkaný česnek, hořčice, chilli nebo pálivá paprika, trocha bílého vína nebo černého piva. Poměry k množství masa a aby to mělo akorátní konzistenci. Maso je z téhle marinády štavnaté a díky malému množství oleje neprská na grilu jak už tu bylo psáno
Dám ještě jeden tip : minulý týden mi zbylo trocha omáčky na špagety (z Penny omáčka Arabiata ) tak sem do toho naložila maso a kupodivu...taky mňam !
Jinak na rybu nedávám skoro žádné koření, jen sůl, občas bazalku nebo česnek, dle mě ryba nepotřebuje dochucovadla... a nejlepší pro mě jsou makrely na česneku napíchnuté na "špejli " , které dělá můj přítel
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.