Ahoj,
zajímalo by mě jaký druh masa a jak nejraději nakládáte na gril? Já většinou nakládám krkovici a kuře v takové klasice - olej, česnek, chilly papričky, pepř a grilovací koření...Případně nějaké typy na takové ty chuťovky, jako například plněné žampiony a tak...
Já také nejradši nakládám na gril krkovici, jiné maso mi přijde hodně suché nebo třeba hovězí se zase dělá dlouho. Takže u nás jen krkovice. Nakládám nejlépe přes noc do oleje - bez soli,aby se zbytečně nevytahovala z masa šťáva. Ale dám česnek,pepř,tymián nebo rozmarýn, chilli čerstvé pokud mám nebo někdy jen tak s pepřem a solím až těsně před tím než dávám na gril. K tomu si moc rádi děláme grilovaný lilek s česnekem.
Tak já dělám kuřecí maso a nakládám ho do marinády z oleje, soli, pepře, houbového koření, mleté papriky, medu a kremžské hořčice.
já nakládám často hovězí, výborná je marináda z olivového oleje, steak koření od knoru a trochu tmavého balsamico octu
kuřecí nakládám často do bílého jogurtu,olivový olej a grilovací kořením dá se kombinovat s citronem a bazalkou a česnekem
My děláme nejvíc kuřecí a nakládáme do oleje, trocha soli, pepře, česneku, rozmarýnu a hodně hodně koření na gyros.
Teď Vám dám receptík na uplně luxus masíčko na grilu:
Koupíte vepřovou krkovici v celku a nakrájíte jí na 2cm silné stejky
Na nakládání potřebujete kopr - svazek, česnek - 4 stroučky, cibuli - 1 velkou, olej a maggi.
Cibuli nakrájíme na hrubé kolečka a česnek taky na hrubo (před grilováním se bude vybírat tak at to jde snadno).
Maso proložíme cibulí a česnekem, přidáme větvičky kopru, zalijeme tak akorát olejem a přidáme maggi - asi 4 lžíce (podle chuti a slanosti).
Vše důkladně promícháme a dáme minimálně na den dopředu odležet.
Jednou převrátíme za dobu marinování.
Na grilu pak 1 a 1 minutku a nic lepšího jste nejedli
Je výborné uvařit si brambory ve šlupce a na závěr je vymáchat v oleji s tím kořením a hodit na gril.... mňam....
Kuřecí kousky promícháme ve směsi česneku, oleje a soli, pak každý kousek obalíme v plátku slaniny, spíchnout párátkem, aby se to nerozpadlo. Moc dobré
Krkovici nakládáme stejně a přidáme koření na krkovici.
Hovězí roštěnec na steaky nenakládáme, před grilováním potřeme olejem, sůl, pepř. 7-9 minut z každé strany na medium.
Anebo děláme rajčata s parmezánem: půlku rajčete posypat nastrouhaným parmazánem, zabalit do alobalu. Nebo předvařené brambory v alobalu, na to česnekový dip ze zakysané smetany.
my už krkovici, potažmo vepřové nejíme - dřív dělala tchýně něco ve smyslu olej, horřice, sůl, pepř atd. Už bych to do pusy nevzala
Jsem za čisté, libové maso - děláme si bifteky, roastbeef, ryby, mořské plody...to snese pouze ol. olej, chilli, česnek, max. bylinky.
v grilování jsme machři, moc nás to baví
483.JPG
Skvělá je vepřová kotleta naložená v oleji, soli a česneku. Když se správně udělá, je lahodná, štavnatá a není po ní tak těžko jako třeba po krkovici.
My tedy grilujeme kuřecí a to nakládáme do marinády z bílého vína, sojovky, pomerančového džusu, česneku a čerstvého nastrouhaného zázvoru. Je to fakt moc dobré, maso je křehké a není vysušené (jak to někdy s kuřecím na grilu bývá...).....Navíc díky tomu, že v marinádě není olej, tak nekape do ohně a může se maso dělat přímo na roštu aniž by v ohni vznikaly škodlivé látky..
Reaguji na Amnesia:
Tak to vypadá fakt luxusně
Reaguji na Amnesia: - proč doma nejíte vepřové? také nám grilování, myslím, jde, na rybách a hovězí se shodneme, miluju grilovanou zeleninu (hlavně lilek) ... poslední dobou můj muž ujíždí na hamburgerech na grilu. ale mám ráda i vepřové, klidně tu krkovici. Zase se vyhýbám kuřecímu, které mi smrdí.-
Cituji Amnesia: v grilování jsme machři, moc nás to baví
Wow, tak to vypadá profesionálně !! )
My nejraději grilujeme panenku, krkovičku, ale i hovězí steak, hamburgery a makrely ( ty milujeme ! ), pstruhy, kuřecí minimálně, když už kuře, tak křidélka, výborný recept na křidélka jsem našla na netu, kdyžtak zájemcům zašlu .
Jinak do každé marinády ( olej + koření ) přidávám koření NA PIZZU, nebo na špagety a dodává to tomu vážně šmrnc, takže klasika - paprika, steak koření, kari, v případě hamburgerů mleté maso atd. Kořením hodně, ale řekla bych, že se to poměrně ztratí.
Ale ráda bych zkusila i nějakou marinádku bez oleje, takže budu koukat na Vaše tipy.
My grilujeme snad všechno, co se dá- osobně mám nejraději cukety. Včera jsem dělala na grilu kapra, a taky mě moc příjemně překvapil, protože jinak sladkovodní ryby moc nemusím.
Reaguji na jimmy_choo: Jeden bez oleje pro tebe (na vepřové maso):
3 lžíce medu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžičky worchesteru, 2 lžičky koření na žebra (nebo gril. koření), 1 lžička krémžské hořčice, 1-2 lžičky pepře, šťáva z 1 citronu, 5 drcených stroužků česneku, ( lžička soli- já nedávám, solím málo a koření je už obvykle slané taky) - množství je tak na 750-1 000g masa.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.