tak samozřejmě u nás se peče štrůdl z listového těsta (ale bez ořechů a rozinek)...a pak mi taky moc chutná pyré (puding vanilkový, jabkla, piškoty, nechat ztuhnout...dobrota)
Děláme doma Hraběnčiny řezy. Recept kdyžtak dodám pokud někdo neznáte. Musela bych ho najít nebo na netu určitě bude. Je to jakoby linecké těsto a nahoru se šlehá sníh z bílků.
Reaguji na Ráchel25:
Řeknu ráno mamce, protože na netu jich je spousta a žádný se mi úplně nezdá.
A taky jsem na to dostala chuť, když máme teď furt doma ty jablka...
Reaguji na Ráchel25:
Tak nakrájíš na kostičky jablka dáš povařit ve vodě než to změkne a trochu se to rozmělní, přidáš trochu cukru podle toho jak to chceš mít sladký. Pak smícháš zvlášť ve studené vodě smícháš puding vanilkovej a přidáš to do těch uvařených jablek společně to ještě vaříš do zhoustnutí (cca 3 minuty). Pak vezmeš nádobu (dortovou, hrnky atd...) vyliješ studenou vodou a dáš vrstvu pyré - piškoty - vrstva pýré - pyškoty. Necháš stuhnout aspoň tu hodinu...
Nepsala jsem přesnou gramáž, protože my to děláme do té dortové formy ( použili jsme tak tři a půl jablka) Zrovna dnes to děláme plus štrůdl. Tak ať se povede...
Tak já z jablek klasika štrůdl,pak kakaovou buchtu s jablky-trochu podobnou perníku, nebo buchtu s jablky a kokosem.A teď nový recept koláč s jogurtovou vrstvou a jablky
Pudinkové řezy: na vymazaný a vysypaný plech dát těsto (0,5 kg polohr. mouky, 1 hera, 1vejce, 3 lžíce cukru, 1 pr. do pečiva, 8 lžic mléka, 1 lžíce citr. šťávy, sůl) a na těsto dát náplň (1,5 kg nastrouhaných jablek, 8 lžic cukru, 1 van. cukr a 3 vanilkové pudinky). Peče se 20 - 30 minut při 180 - 200 °C.
tehle mám nejradši
Po dnešku tuhle bábovku z jablky, mnááám, je úžasná a celkem rychlá.
Dala jsem ale méně cukru 250g ale klidně by stačilo i 200g:
330 g hladké mouky,
1 lžíce mleté skořice,
špetka soli,
2 čajové lžičky prášku do pečiva,
půl čajové lžičky jedlé sody,
220 g rozpuštěného a vychladlého másla,
330 g hnědého přírodního cukru,
4 vejce
a 6 jablek.
Jablka oloupejte a nakrájejte na kousky. V míse smíchejte všechny suché ingredience kromě cukru: mouku, skořici, sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva.
Ve velké míse ušlehejte elektrickým mixérem cukr s máslem. Poté k nim postupně rozklepněte celávejce, tedy žloutky i bílky, a zašlehejte.
Do sladkého másla s vejci přidejte suché ingredience. "Aby byla bábovka krásně nadýchaná, prosejte je přes sítko," radí Iveta a přitom do sítka energicky klepe druhou rukou. Lehce promíchejte, nakonec vmíchejte i jablka.
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. "Použít můžete i hnědý přírodní cukr nebo třeba piškotové drobečky," navrhuje Iveta další možnosti, jak docílit, aby šla bábovka po upečení dobře vyklopit. Pak těsto vlijte do formy. Tak, aby pod okrajem zůstalo trochu volnéhomísta, protože při pečení těsto nabyde.
Bábovku pak vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi hodinu, po upečení ji nechte úplně vychladnout. Teprve poté ji vyklopte na velký rovný talíř.
1. nepečený dort z jablek, pudinku a piškotů
2. štrůdl z tvarohového těsta
3. perník s jabky nakrájenými na kusy
4. buchta z něco jako lineckého těsta - těsto, jabka s rozinkami, těsto
5. jablka v županu
6. palačinky s podušenými jablky a skořicí
je toho moc...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.