do piškotu olej/tuk patří rozpuštěný tuk může klidně být, jen pozor na teplotu ať se vajíčka nezdrcnou.
někde jsem četla, že ten olej není jen levnější náhražka, ale zajišťuje, že piškot zůstává vláčnější i další den a nestane se tak snadno suše dusivý.
Tak jsem udělala ten stejný recept s olejem a dopadlo to jako vždy dobře. Tak nevím, prostě si to nerozumnělo s tím rozpušteným tukem.
méně než
10 příspěvků
Cituji Jiiřina: do piškotu olej/tuk patří
Každý to dělá jinak. Já tam tuk nedávala nikdy, ani moje mamka ani babičky. U nás se prostě dělá piškot bez tuku. A tím líp, není to tak těžké a chuťově je to dobré
Reaguji na Moňas:
jakože úplně bez tuku? Když mám třeba hrníčkovou buchtu (někdo říká litou) a je tam hrnek oleje tak to asi ale nepůjde , že?
méně než
10 příspěvků
Reaguji na adrenaline34: Tak pokud tam má být, tak ho tam samozřejmě dej. Jinak mamka a i babičky dělají piškot bez. Nevím jak přesně, ale tuku tam není ani lžička. Kdybys chtěla, tak se zeptám, jak přesně ho dělají, já ne vše používám bábovkový těsto a tam taky tuk je
Reaguji na Moňas:
Tak prosím zeptej se a napiš ho sem. Myslím že to bude zajímat ne jen mě. Tím pádem by to mělo být dietnější?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.