arrow
profile_image
MissDiamond
od 26. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Mám dotaz, dnes jsem udělala více květákové polévky a napadlo mě jí zavařit (je to určitě na 3 sklenice),ale než mě to napadlo vychladla-byla od oběda v lednici-jídlo by se měla do sklenic plnit ještě horké. Je to tak? Prosím zkušenější o radu.

arrow
profile_image
Moomee
od 9. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Se zavařováním teda neporadím, já přebytky zamrazuju Zkusila bych polívku dát do plastového boxu na jídlo nebo jiné vhodné nádobky a šoupnout na mrazák.

arrow
profile_image
Brambleberry
od 12. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Určitě se nemusí dávat do sklenic horké Voda ve které sklenice zavařuješ by měla být studenější než jídlo ve sklenicích (na začátku - aby se dobře postupně prohřálo), takže prostě dát sklenice do studené vody a neměl by být problém. Hlavně dvakrát sterilovat

EDIT: vlastně teď si nejsem jistá, jestli dvojitá sterilace platí i pro polévku bez masa (jsem zblblá z toho, že jsem dneska zavařovala maso ), tak ať nekecám

arrow
profile_image
rory mojeid
od 12. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na MissDiamond:

Cituji Moomee: já přebytky zamrazuju

Přesně tak. My taky. Uplně všechno

arrow
profile_image
Soffty
od 17. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Šoupni to do mrazáku a je to ..... My to tak děláme se všim

arrow
profile_image
MissDiamond
od 26. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Tak jsem to holky zavařila,ale když jsem to obrátila vzhůru nohama po zavařování začalo to malinko vytékat a syčet...četla jsem,že se to tak má dělat? zavařovala jsem poprvé nevíte v čem je problém? zavařovala jsem tu polévku a lečo... dala jsem do klasických vyvařených sklenic od okurek se šroubovacím víčkem.. musí se to asi dát pouze do těch s červenou gumičkou,že? Reaguji na Brambleberry: ano tak jsem to udělala do studené vody do papiňáku a postupně se to zahřívalo a vařilo...Reaguji na Moomee: slyšela jsem,že je lepší chuť jídla po zavaření,ale určitě zkusím i něco zamrazit... co zamrazuješ ty?Reaguji na Soffty: Reaguji na rory: a je holky jídlo pak dobré? co třeba omáčky s moukou nebo smetanou? prý pak nejsou dobré...?

arrow
profile_image
Brambleberry
od 12. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

U rodičů jsme taky všechno mrazili, ale teď máme v novém menší mrazák, tak se nemůžu tak rozšoupnout jinak s mraženým jídlem nebyl problém (kromě brambor, ty mi po rozmražení nikdy nechutnaly, byly rozsépavé ).
Pokud ti uniká vzduch a syčí to, tak ti správně netěsní víčko (možná tím, že už bylo použité a taky se musí ten závit dobře očistit, aby tam nezůstala polévka nebo nějaký "sajrajt", kvůli kterému to nebude těsnit) a bude se to kazit. Zkusila bych to zavařit znovu s jinými víčky nebo lépe dotáhnutými těmi starými (i když nevím, jestli takhle z toho květáku něco zbyde ).

arrow
profile_image
Moomee
od 9. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji MissDiamond: slyšela jsem,že je lepší chuť jídla po zavaření,ale určitě zkusím i něco zamrazit... co zamrazuješ ty

Já prakticky všechno - polívky, guláše, omáčky.. Chuťově mi to přijde stejné. Brambory jsem teda nezkoušela, jak píše Brambleberry, to věřím, že by asi po rozmražení nebylo nic moc..
Moji rodiče zamrazují i sladká jídla - plněné knedlíky jsou ok, ale třeba buchty apod. mi z mrazáku nechutnají.

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji MissDiamond: když jsem to obrátila vzhůru nohama po zavařování začalo to malinko vytékat a syčet...

Sklenice se neobracejí,ta víčka se zatáhnou sama tím,jak to chladne,tak se "přicucnou" ,používám pouźe víčka šroubovací a slyšíš jak "lupnou" když se zatáhnou,víčko je pak maličko prohnuté /vcuclý prostředek/ a drží jak čert.

Cituji MissDiamond: ale určitě zkusím i něco zamrazit....a je holky jídlo pak dobré? co třeba omáčky s moukou nebo smetanou? prý pak nejsou dobré...?

Je o jeden velký hnus a mražené jídlo je škoda času neb to pak stejně vyhodíš.

arrow
profile_image
Kikulina
od 28. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já radši mrazím, ale ne na dlouho, zavařovat jídlo by mne nikdy nenapadlo, nemrazit smetanová a zahuštěná jídla, ne zrovna estetická jsou po rozmrazení játra - rozdrobí se. Jídlo je jinak po rozmrazení naprosto ok, hnusné je, když se v mrazáku nechává měsíce a roky. Samotné brambory vařené, zmrazené a rozmrazené nic moc, ale v polévce jim nic nebylo.

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Kikulina: nemrazit smetanová a zahuštěná jídla, ne zrovna estetická jsou po rozmrazení játra - rozdrobí se. Jídlo je jinak po rozmrazení naprosto ok, hnusné je, když se v mrazáku nechává měsíce a roky.

Vodové polévky OK,ale jak sama píšeš,normální zahuštěná omáčka či smetanová omáčka - zahuštěné jsou všechny a v některých je i smetana - jsou fakt hnus i po dvou dnech v mrazáku je to po rozmražení hrudkovaté jakoby sražené,no nic extra na pohled.
Myslím si,že dnes nikdo měsíce a roky v marazáku nic nenechá neb tři šuplíky pro mražení nejsou žádné velké místo a jen blbec by tam něco přehlédl po dobu let

arrow
profile_image
ILChazz
od 1. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Tiakia: Myslím si,že dnes nikdo měsíce a roky v marazáku nic nenechá neb tři šuplíky pro mražení nejsou žádné velké místo a jen blbec by tam něco přehlédl po dobu let

Ne každý má takhle malý mrazák

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji ILChazz: Ne každý má takhle malý mrazák

zapomínám na pultové mrazáky na vesnicích,to je pravda.Ve městech jsou k ničemu.Tak jsem to brala podle obyvatel městských bytů,kteří vesměs vlastní vysoké moderní lednice s mrazícím oddělením a nákupní možnosti na každém rohu.

Každopádně nic to nemění na tom,že jídlo zavařit lze a zmražené je hnusné.

arrow
profile_image
MissDiamond
od 26. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Tiakia: děkuji ti za zkušenost s víčky! a osobně si taky myslím,že mražené je pak na chuť horší, i když nemůžu soudit měla jsem z mrazáku vždy pouze maso nebo knedlíky...

Téma vyřešené-děkuji všem za účast

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené