arrow
profile_image
donkey
od 31. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj holky, jaké recepty připravujete z lilku?

arrow
profile_image
malutka
od 22. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Dávám ho do číny, nebo ho podusím se zeleninou, bambus. výhonky, zapeču v troubě se sýrem...fantazii se meze nekladou.

arrow
profile_image
sisi10sisi
od 29. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj, tak ja buď lilek nakrájam na plátky asi 1cm hrubé, osolím okorením a opečiem na oleji, je to veľmi chutné a jeme to len tak s chlebíkom.
Alebo ho rozkrojím pozdĺžne na dve časti a tie naplním plnkou, podľa toho čo je doma, udusím cibuľku, pridám šunku, syr, zeleninu, ochutím, navrch nastrúham syr alebo mozarelu na plátky a zapečiem.

Ahoj a nemůže být místo lilku cuketa? na tu bych měla recept, i když ono to je možná i jedno. jak už napsala sisi10sisi tohle je super a nebo to potřít nějakou marinádou a přidat k masu jako přílohu. Lilek si rozkroj na půlku, vydlabej vnitřek a ten smíchej s nastrouhaným sýrem a zeleninou, kterou máš ráda + na drobno nakrájené kuřecí maso a to můžeš předtím osmahnout s cibulkou a nebo to smícht za sirova ono se to upeče. No a celou tu směs vložíš do vnitřku toho lilku(tvar lodičky) a dáš péct do trouby....mňam. Ale já mám raději tohle z cukety, protože má lepší slupku.

arrow
profile_image
malutka
od 22. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

A dá se vydlabat a naplnit mletým masem!

arrow
profile_image
Didli
od 8. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Dělali jsme tento recept - výtečné:
http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/pasta-alla-n orma/

v létě jíme dost často Ratatouille:
http://www.apetitonline.cz/recepty/165-ratatouille .html

pak dělám ráda zapečený lilek-viz foto s bagetou nebo bramborem:
lilek - osmažený-postup viz. video výše, rajčata v plechovce-zredukované tak na 1/2 s troškou česneku, bazalky, sůl, pepř. A v pakáčku prokládám-lilek, rajčatová omáčka, mozzarela + parmazán a opět liek, omáčka, sýr. Dám to zapéct na pár minut, až se sýr tozteče a je to lahůdka.

DSC02374.JPG

arrow
profile_image
yannita
od 23. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já jej griluju. Nejdříve posolit, nechat stát 30minut, odsát vodu, potřít přepuštěným máslem a grilovat... mňam.

arrow
profile_image
Deelight
od 29. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ja robím baklažánový "kaviár" a jeme ho na hriankach s cesnakom alebo klasické "melanzane alla parmigiana", tzn. baklažány prekladané paradajkovým sósom a mozarellou a následne zapekané v rúre...úžasné!

arrow
profile_image
dahilla mojeid
od 30. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

já dělám mimo jiné z lilku jednohubky lilek na podélné plátky necháme vypotit, osmahneme na pánvi a necháme odpočinout (musí být dozlatova) dobrý olivový EV olej smícháme s utřeným česnekem, čerstvě mletým pepřem, solí a bazalkou... směsí potřeme lilkový plátek, dáme na něj čerstvý kozí sýr a sušené rajče. Opatrně zabalíme a podáváme s čerstvou bagetkou

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené