Sice jsem tady o ní několik zmínek našla (+ještě na jiném fóru), ale uvažuji, že bych si jí koupila, tak bych si ráda přečetla ještě nějaké recenze (přece jen patří k těm dražším). Jde mi hlavně o to, jestli je to knížka opravdu pro začátečníky (tzv.podrobné postupy a vysvětlení) a jestli jsou tam "užitečné" recepty, které jsou vhodné na běžné vaření (kde jsou i běžné ingredience apod.).
Reaguji na AnnaE: Podle mě je to zbytečné. Já se naučila vařit sama a bez knih a když jsem něco hledala, tak internet najde všechno a zdarma.
Já jí mám,dostala jsem jí od maminky,k 18ctinám.Je vážně praktická, vše od polévek,mas,omáček,dezertů,jednoduše popsáno,krásně vysvětleno,že již nic nemusím dohledávat..Za mě ano
Já bych třeba kdysi kuchařku ocenila to se neztratí, i když člověk s kde čím experimentuje sám . Co můžu jen doporučit , tak naprosto výborná a praktická je tato.
http://www.levne-knizky.cz/poklady-klasicke-ceske- kuchyne/d-99928/
Nejsem sice začátečník ve vaření, le kuchařku mám a jsem za ni ráda. Dělám podle ní čočkovou polévku, obrácené řízky, karbanátky, koláč, koprovku, hovězí závitky, bábovku, pak je tam pár italských jídel jako pizza, rizoto, passata a její výroba. Navíc je tam vše rozdělené. Líbí se mi, že má i dělení dle ročního období a Vánoce - vánočka , smažený kapr, rybí polévka....asi všechny knedlíky apod...je tam toho hodně a pěkně vysvětlené. Půjčuje si ji i mamka a moc si ji chválí. Nevím co přesně očekáváš. Ale popsané je to tam dobře. Ingradience jsou tam běžné.
Ta knížka by byla pro mě. Jsem začátečník a mám sice doma asi 3 kuchařky, ale tam jsou prostě jen ingredience a pak stručný postup. Já ale potřebuji postup "jak pro blbce" aby tam byly přesné míry, kolik čeho, kdy, jak dlouho apod. Prostě takový startovací základ. Samozřejmě, že tyto rady bych našla na internetu, ale chtěla bych mít informace pohromadě a ne je muset vyhledávat nebo kvůli tomu zapínat PC apod. A navíc mám radši "papírové" recepty
Cituji smarny: Já se naučila vařit sama a bez knih a když jsem něco hledala, tak internet najde všechno a zdarma
Já naopak potřebuji mít základ z knih, potřebuji mít přesné návody pro začátek
Je docela fajn mít "něco do ruky", když náhodou nejde internet nebo není někdo po ruce, kdo by poradil, ale jinak je pro mě výhodnější hledat recepty na internetu, protože je tam více variant a také u receptů bývají komentáře, podle kterých člověk pozná, že to bude dobré, a taky tam občas narazím na nějaké vylepšení. Z receptů si pak udělám sama sbírku, která je opravdu vyzkoušená
méně než
10 příspěvků
Reaguji na Sannda: Kamarádka ji má a je z ní naprosto nadšená! Vše hezky vysvětleno, jen cena trochu vyšší.
kuchařku mám už několik let a mám ji moc ráda. určitě bych ti ji doporučila, je tam vše opravdu dobře popsáno
Taky si na ni tajně myslím, ovšem ta cena mne odrazuje. Jo, na internetu je toho spoustu, že si člověk nemůže ani vybrat a kolikrát tam najde i protichůdné rady, tak pak podle čeho řídit, že...
Cituji Sannda: . Co můžu jen doporučit , tak naprosto výborná a praktická je tato.
http://www.levne-knizky.cz/poklady-klasicke-ceske- kuchyne/d-99928/
S tím souhlasím, tuhle kuchařku pana Vaňka miluju. Nikdy jsem nevařila českou kuchyni, spíš vždycky středomořskou, japonskou, mexickou apod. A díky této kuchařce se zálibou vařím i českou kuchyni, hlavně polévky jsou vážně super.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.