arrow
profile_image
Mireia
od 13. 5. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Která jídla by podle vás měla umět uvařit každá dobrá kuchařka? Klidně přikládejte i recepty

arrow
profile_image
Enelya
od 8. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Ziralka: dobré jídlo i s omezenými zásobami

To mi přijde hrozně důležité.. Protože s návodem a dostatkem peněz se dá uvařit vše, ale vyčarovat z pár surovin chutné jídlo je docela umění..

Za mně: Rajská omáčka i polévka, segedinský guláš, knedlo, vepřo, zelo, sekaná, zelňačka, kuře na paprice, králík, pečené kuře - je toho strašně moc (ale to jsou má nejoblíbenější jídla, která umím uvařit ve dne, v noci .-D ).

arrow
profile_image
Didli
od 8. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Mireia: Která jídla by podle vás měla umět uvařit každá dobrá kuchařka?

Ta, která jsou v kuchařkách od R. Vaňka: Poklady klasické české kuchyně a Kouzlo kuchyně Čech a Moravy

a pak ta jídla, která každému prostě chutnají

arrow
profile_image
BellaEJ
od 9. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Osobně bych to moc nezobecňovala, protože záleží na chutích každého. Nač umět svíčkovou, pokud ji v rodině nikdo nejí (znám takový případ) a mohla bych pokračovat. Takže spíš je důležité umět to, co vím, že ostatním chutná, případně jak psala Ziralka, umět si poradit i s málem, co člověk najde ve spíži, či v lednici.

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

S dostupnými recepty už není problém uvařit cokoliv, na co má člověk chuť - a časem vyplyne, která jídla či jejich varianty blízkým nejvíce chutnají. Takže za sebe to beru tak, že všechna Když dostanu/dostaneme na něco chuť, mrknu na pár receptů, projdu si je a porovnám, pro některý se rozhodnu (klidně je pokombinuji) a uvařím.
A základem jsou kvalitní a poctivé suroviny, pak je vše dobré - milý nemá moc rád rozmočenou rohlíkovou žemlovku, ale když ji udělám s osmahlými tousty přelitými máslem a pár lžičkami rumu, červenými jablky, ořechy, plnotučným tvarohem s vanilkou a celé to nechám zapéct dokřupava, většinou sní i porci, kterou má mít na další den

arrow
Neprodává v Bazaru

Didli
to nevím proč konkrétně od něj? Je plno receptů od různých lidí a věřím tomu, že ne všem by jeho jídla chutnala nejlíp a nejvíc.

arrow
profile_image
Didli
od 8. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na SlečnaXY:
ha, ha, evidentně jsi jeho kuchařky viděla tak max. v knihkupectví.
Prosím jmenuj ty různé lidi, které mají takto dokonale popsané recepty jako Vaněk a chutnají přesně tak, jak mají, bez žádných "babicovin" a pod.
Já už mám pár let navaříno, vaření je moje velké hobby, takže dokonale poznám, jak co má chutnat a zda je to uvařené, tak jak má. A za recepty od Vaňka dá každá kuchařka ruku do ohně. Zkus si podle něj třeba vývar, kuře na paprice-což jsou recpety, co zvládnou i puberťačky a pak hodnoť

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Didli: Tedy, to už je doporučení!

arrow
profile_image
pampalatrala
od 6. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Didli: recepty jako Vaněk a chutnají přesně tak, jak mají, bez žádných "babicovin" a pod.

Vaňkovo recepty jsou super, sama mám jeho kuchařky doma, ale přijde mi, že do všeho dává zbytečně moc tuku a cukru....ale když toho uberu, chutná to dobře...

arrow
profile_image
VendulaF
od 8. 1. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Reaguji na pampalatrala: Dobrý den, taky máme Vaňka v oblibě, ale pokus o rajskou se moc nevydařil, byla opravdu hoooodně sladká http://www.ostruzina.cz/dezert-nebo-hlavni-jidlo/
Příště taky dost uberu

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené