já teda nevím, měla jsem ji na střední v jídelně snad jen jednou, na povrchu plavalo nechutně rozteklé máslo, vystačím si s vlastní krupičkou
Včera jsem se ptala mamči, která dělá ve školní jídelně... To, že je jiná něž co chystáme doma je opravdu tím, že se dělá v takovém množství... Je pravda, že se dělá z hrubé krupice,ale nenamácí ji den předem, max ráno v ten den, kdy ji připravují Já díky tomu, že tam mamca pracuje krupici občas domů dostanu Mňamka
Cituji Conny1: Včera jsem se ptala mamči, která dělá ve školní jídelně..
Mě by spíš zajímala ta posýpka, prosím prosím mňam mňam!
Přidávám se do klubu milovnic. Krupicová kaše ze školní jídelny je nedostižitelná.
Cituji Žraloček: Mě by spíš zajímala ta posýpka
Přesně tak. Doma se mi nedaří udělat ani zdaleka tomu podobnou.
Posypku děkují buď s klasického kakaa (ne granko apod. ale to hořké) které smíchají s moučkovým cukrem... Nebo občas dostávají takovou lískooříškovou směs, kterou jím dodávají v kilovém balení. Název si bohužel neumí vzpomenout...
Prosim ako ju robíte?- stačí mi tak 1 porcia na tanier, kúpila som už semolinu, len na nete je tak veľa receptov a všade je iný pomer mlieko/krupica- mám najradšej pol škoricový cukor a pol granko
Cituji Conny1: klasického kakaa (ne granko apod. ale to hořké) které smíchají s moučkovým cukrem
takto to dělám a ne a ne trefit ten spráný poměr
Tak jsem to zvládla už několikrát vyzkoušet. Hned říkam, že s dětskou krupičkou... Zkoušela jsem jí namočit na hoďku nebo dvě do mléka a pak vařit řídkou kašičku . Na posypání jsem si dle zdejších rad připravila hořký kakao s moučkovým cukrem. Polít rozehřátým máslem a hotovo. Když jsem ochutnala, byla jsem mile překvapená, vážně se chuť podobala té jídelnové krupicové kaši. Ve finále ale nevidím rozdíl, když krupičku předem namočim v mléce nebo ne. Podobnost podle mě vykouzlila ta posypka , dřív jsem samozřejmě vždy používala Granko atd.
U nás v jídelně ji taky milovali všichni! Kuchařky už vždycky počítaly s tím, že si polovina děcek přijde přidat.. a že já dokonce 2x !
Můžu vám řít na 100%, že se vaří z normální krupičky a předem se NEmáčí. Vaří se ale předem (tak v 10:45 je už jídlo hotové), pak jde do výdejového pultu s náhřevem 65°C, zbytek do konvektomatu na udržování. Musí se často promíchávat, protože pořád houstne. Jednou jsem si dala zbytek do chladničky a druhý den se dala krájet. Jestli chcete rozpis (recept), tak vyhledám - napíšu.
Já ji milovala, mňám! A ta posypka, mňám! Pravda, když ji vařím doma, tak je úplně jiná, ale posypku dělám taky vynikající, poleju krupici máslem, posypu moučkovým cukrem a na ni nastrouhám mléčnou čokoládu Orion. Mňám! (Granko mi nechutná).
Tchýně pracovala skoro 30 let jako kuchařka ve školní jídelně (loni tam skončila, obědy začali dovážet odjinud), tak až přijde odpoledne z práce, zeptám se jí na to a dám vědět.
Sice píšu trochu opožděně, ale taky se přidávám Recept jsem hledala už několikrát, ale vždy neúspěšně
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.