Chutnala vám krupicová kaše ve školní jídelně ? U nás ji milovali snad všichni, dokonce i dcera jí má radši v jídelně než doma. Doma se mi tak nikdy nepovede. Nevíte jak ji připravují ? Dcera tvrdila, že paní kuchařka jí prozradila, že se krupice den dopředu namáčí v mléce. Zkoušela jsem to tak dělat, ale pořád to není ono. Je to snad tím, že to dělají ve velkém ? To přece nemá na chuť vliv, ne ?
Tak s tímhle naprosto souhlasím!Taky jsem milovala kaši ve školní jídelně, doma je úplně jiná. Ovšem jak to dělají,netušim
No já jí milovala taky. Zatim jsem četla na diskuzích,že ve školní jídelně jí vaří z hrubé pšeničné krupice.Pak další taky doporučujou nechat nejdřív v mléce a někdo ještě,že přidávají půl lžičky hladké mouky,tak to zkusim někdy.Kdyžtak kdyby to někdo věděl,přesně tak určo sem dejte recept-já bych to vytáhla z tý dcery-poslala bych jí do školy s ešusem,ať mi ten zázrak přinese.
Obávám se, že tady moc kuchařek ze školní jídelny nebude Ale přidávám se do klubu, dělali tam nejlepší krupicovou kaši, kterou jsem kdy jedla. U nás jí dělali takovou hodně řídkou )
Jé holky, vy mi děláte chutě . Já jí samozřejmě taky zbožňovala, vážně byla jiná než doma. Koukam, že jí tak dělají asi ve všech jídelnách, tak doufam, že tady časem nějaká kuchařka objeví a prozradí nám to tajemství
Taky mi chutnala Ale i doma si na ni moc pošmáknu
Jiná byla to jo, a hlavně tím, že byla fakt moc řídká
Přidávám se do klubu milovnic krupicové kaše z jídelny. Taky by mě zajímalo, jak ji dělají. Mě se doma taková nikdy nepovede.
Mňam,tak ta byla opravdu výborná! Doma ji dětem vařím i několikrát do měsíce, ale jako ze školní jídelny nikdy není
Taky mi vždy krupička ze školy chutnala, bohuzel teď už ji nejspiš neochutnám. No jinak koupila jsem si tu hrubou krupicu a trošku soli do toho a nechat před vařením v mléce a poté uvařit - trochu se to k té vynikající školní přirovnalo, ale furt není ono. A to jsem se bavila s lidma co chodili na praxy jako kuchaři a říkali, že je to úplně jednoduché a není tam nic speciálního tak nevím...
Mně naopak nikdy moc nechutnala, vždycky byla řídká a slaná! A posypem tu slanou chuť jen maskovali Já mám úplně nejradši buď tu, co vaří mamka, nebo tu, co si uvařím sama - vždycky si ji dělám hustou, že v ní stojí lžíce, chutná mi to tak - ale nikdo to obvykle nechápe
Krupicová kaše ze školní jídelny byla nedostižná. Její tajemství údajně spočívá v tom, že místo dětské krupičky je použita krupice hrubá, která se přes noc máčí v lehce osoleném mléce, které je částěčně naředěno vodou. Ale nemám to odzkoušeno, takže výsledek nezaručuji.
Cituji Áď4: že v ní stojí lžíce, chutná mi to tak - ale nikdo to obvykle nechápe
Hele já jo, já ji takhle taky miluju! Pro mamku vždycky oddělím tu řídkou a sobě si pak ještě přisypu krupici
Ale přesto mi chutnala i ta řídká z jídelny...ale trvalo mi to než jsem si k ní našla cestu taky ji nevařili moc často, tak jednou za půl roku, tak to byla příjemná změna
Tak jsem asi jedna z mála, kterým krup. kaše v jídelně vůbec nechtunala
Cituji Áď4: Já mám úplně nejradši buď tu, co vaří mamka, nebo tu, co si uvařím sama - vždycky si ji dělám hustou, že v ní stojí lžíce, chutná mi to tak - ale nikdo to obvykle nechápe
No krupice z jídelny ale, co bylo vždycky vynikající, byly lívance nikdy jsem lepší nejedla, takže kdyby měl někdo tip i na ty
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.