méně než
10 příspěvků
Reaguji na veruna: Děvče, prvně si o tom něco zjisti, pak to prosazuj, hmm?
Např zde
http://www.stream.cz/adost/800385-a-dost-tavene-sy ry
méně než
10 příspěvků
Cituji veruna: tak to bys holka v dnešní době nemohla jíst vůbec nic
Ale mohla, vitamínů je všude dost, jenže ne v taveňáku, tam jsou jedy a to je sakra rozdíl
Reaguji na Moňas:
takové odstrašující video ti najdu úplně ke každému výrobku....fakt bys nemohla jíst vůbec nic.
Zakladatelka chtěla nějaké jednoduché recepty.....tak pokud nemáš co poradit, nekritizuj.
méně než
10 příspěvků
Reaguji na veruna: Moje rada je v kritice, nic víc. Tavený sýr je opravdu velmi nevhodná potravina, to je fakt, takže klid. A chtěla jednoduché recepty, ne jedovaté Místo taveňáku si nastrouhat a rozpustit klasický sýr není nic těžkýho. To nemusí vařit vůbec, může si koupit konzervy, vysypat do misky a ohřát
Chtěli jste jednoduchá jídla na kolej, tak jsem opravdu jednoduché napsala Netušila jsem, že si pod jednoduchým jídlem pro studenty představujete svíčkovou se šesti apod.
A k tomu taveňáku....Ano, každý student co má sotva na nájem, určitě v ledničce schovává parmezán
méně než
10 příspěvků
Reaguji na anet137: Proč parmazán? Stačí eidam Navíc i ten parmazán vyjde mnohdy levněji, než taveňák. Když si spočteš, kolik je potřeba taveňáku a kolik je potřeba parmazánu, jelikož má mnohem výraznější chuť. Slečna se mě ptala, co je na něm špatného, tak jsem to napsala, nic víc. klidně ho můžete jest denně, mě je to šumák
méně než
10 příspěvků
Cituji Moňas: eidam
tak o sýrech a jejich kvalitě bychom tady mohli vést sáhodlouhé debaty, ale to je už na jiné téma.
Myslím, že studenti dneska jdou hlavně cestou levného a rychlého jídla, výběr opravdu kvalitních surovin je pak už o jiných cenách.
méně než
10 příspěvků
Cituji veruna: tak o sýrech a jejich kvalitě bychom tady mohli vést sáhodlouhé debaty, ale to je už na jiné téma.
Myslím, že studenti dneska jdou hlavně cestou levného a rychlého jídla, výběr opravdu kvalitních surovin je pak už o jiných cenách.
to ano, ale jakýkoliv eidam je určitě zdravější, než taveňák, za tím si prostě stojím. A není drahý, vyjde mnohem levněji, než taveňák
Cituji anet137: Reaguji na Moňas: A studuješ vůbec?
Já studuju a dá se vyjít i s kvalitními surovinami Jím celkem zdravě a nekupuju sra*ky a vycházím celkem v pohodě
méně než
10 příspěvků
Cituji anet137: A studuješ vůbec?
Ne a co jako?
Cituji Corfu: Já studuju a dá se vyjít i s kvalitními surovinami Jím celkem zdravě a nekupuju sra*ky a vycházím celkem v pohodě
Děkuji, už jsem se cítila divně, že jsem snad jediná, komu připadá taveňák jako srajda...
Nebudu se tady dohadovat, nechci zakladatelce huntovat téma, jen jsem chtěla podotknout, že nezdravý, jedovatý taveňák se dá nahradit něčím jiným
Tavící sůl v taveném sýru způsobuje odvápnění kostí.To je myslím dostatečný důvod, ne?
A souhlasím s Moňas, že parmazán má natolik výraznou chuť, že ho stačí i poprašek, takže ve výsledku vám vydrží opravdu dlouho.
Sýrovou omáčku dělám úplně jednoduše.V kastrůlku si pomalu svařím smetanu, která se tím zredukuje, osolím, opepřím a nechám rozpustit tučnější sýr typu ementál nebo čedar, můžete přidat i čerstvé bylinky.Ementál i čedar mají v dobré kvalitě a za příznivé ceny v Lidlu.
Přidávám tipy na sice triviální, ale dobrá jídla bez zbytečného nádobí.Do deseti minut na stole.
Těstoviny pomodorro
Těstoviny
rajčata cca 2-3 na osobu
česnek 2 stroužky
olivový olej, kousek másla, bazalka, sůl, pepř
Na olivovém oleji opečeme do zezlátnutí celý česnek, vyjmeme a přidáme pokrájená oloupaná rajčata, krátce podusíme, můžeme přidat i lžíci vody, ve které se vařily těstoviny a přidáme kousek másla na zjemnění, sůl a bylinky.Promícháme s uvařenými těstovinami a můžeme lehce zastrouhnout sýrem, nejlépe parmezánem.
Jednoduchý salát s tuňákem
Stačí smíchat plechovku tuňáka, uvařené těstoviny, konzervovanou kukuřici, rajčata a papriky pokrájené a lehce dochutit oliv. olejem, solí, pepřem a citronem.
Jinak já jím většinou kus kus, rýži, quinou, pohanku se zeleninou nebo tuňáka s kuskusem (rýží), hráškem a kukuřicí, vajíčka, rizoto s žampiony, cuketové těstoviny s čímkoliv (fazole, zelenina), červenou čočku s vajíčkem, zeleninové saláty, polévky..někdy přidávám do těch jídel se zeleninou např. lžíci cottage těsně před koncem, popř. lučinu..Ke snídani pohanková nebo ovesná kaše s ovocem
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.