Já když bydlela na koleji, tak jsem si často dělala vajíčka nebo abych to neměla pořád stejný, tak kndedlík s vajíčkem
Reaguji na Ziralka: Rozšířila bych to: Člověk začne mít rád menzu, toustovač a mikrovlnku na ohřátí jídla z domova
Výborný téma!
Trochu jsem se tu inspirovala.. Jinak já zatím většinou dělám smaženou zeleninu + něco (rýže, těstoviny, brambory), pokaždý koupim jinou tu zeleninu, takže se to dá hezky kombinovat. Samozřejmě taky těstoviny s omáčkou (hodně úsporná se dá upatlat jenom z kečupu a koření na špagety ), nebo kupuju už ty hotový ve sklenici. No ale tady už moje fantazie asi končí... Ještě teda tousty,když má člověk toustovač, může si taky pokaždý udělat trochu jiný (s pomazánkami, salámy, sýry, na sladko atd...)
Jé, mňam a teď mě napadlo, že se daj koupit i ty hotový ovocný knedlíky. A když už jsme u sladkýho, i doma jsem si často dělala těstoviny s kakaem a máslem (pokud neni mák), to je taky takový nenáročný...
Nebydlím sice na koleji, ale z finančních důvodů taky musím přemýšlet nad tím za kolik jím . Vařím převážně ze surovin, které jsou na více vaření a receptů, ale samo.,že ne vždy, záleží na akcích v obchodě.
Takže já dělám:
1) karbanátky ze sojového granulátu a brambory + nějaký salát (nejčastěji okrurkový),
2) těstoviny se soj.granulátem nebo cibulí a párkem + kečup
3) rizoto se zeleninou a sojovými nudličkami,
4) těstoviny s tuňákem + zelenina
5) rajská polévka
6) rajská omáčka se sojovými koulemi a knedlíkem
7) párek s bramborém a zelím
6) omeleta,
mám výhodu, že můžu zamrazit, tak mrazím vývary, polévky (bez brambor), omáčky, knedlík ...
Já jsem si často dělala "nudle z pánve". Ovšem balíček těch originálních stojí cca 30Kč, tak si vždy koupím instantní čínskou polévku za 4Kč. Koření vyhodím a použiju jen ty nudle. Na pánvi si osmažím kousek kuřecího masa (když není, tak i bez masa) dám si tam nějakou zeleninu (mrkev, kukuřice, paprika, rajče...) podusím s trochou vody, přidám nudle, chvilku povařím, nechám odstát a je hotovo
Tady mám recept na sýrovou omáčku, je výborná a naprosto primitivní. http://beauty-an.blogspot.cz/2013/08/jednoducha-sy rova-omacka.html
Cituji Veselka10: Jdu blejt
nějak nechápu proč?
Sýrová omáčka z taveného sýra a smetany je vynikající, když se použije kvalitní sýr. Dělám ji takto běžně.
Nivu nemá každý rád a sýr cihla, co se teď prodává je hmota bez chuti. Předpokládám, že studenti vždy nemají na parmazán za čtyřicet korun deset deka. To apetito je podle mě v poměru cena/kvalita ještě jakž takž dobrý sýr.
méně než
10 příspěvků
Apetito je český smetanový sýr, vyráběný v Hodoníně od roku 1973. Vyrábí se několik variant tohoto měkkého taveného sýra. Značka „Apetito“ je chráněná.
Na trhu jsou sýry této značky k dostání v různých baleních (měkké, v krabičkách různých tvarů), jako jedna porce či více kusů, v plátcích, nověji i v sáčkovém balení (omáčky). Sýry jsou buďto čistě smetanové, či obohacené o příchutě (bylinky, šunka, houby atd.). Také nově vyráběné sýrové omáčky v sáčcích jsou dodávány na český a zahraniční trh s různých variantách. Řada sýrů určených pro děti (Apetito Béďa) je bez konzervantů, obohacená vápníkem a vitamíny.
citace z Wikipedie.......ale klidně jim tam můžeš napsat, že kecají
méně než
10 příspěvků
Cituji veruna: a co to tedy je?
Hnus, tavený freonama, nebo fosfátama a dalšíma srajdama. Navíc odvápňuje kosti, není v něm nic zdravého
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.