Pokud někdo peče do mrazáku,tak může upéct klidně v srpnu
už to není čerstvé a je tedy vlastně jedno,kdy se to upeče.
ammalka
k tomu máslu v nepečenym, já teď kupovala máslo, na kterym je trvanlivost snad začátek ledna, takže to vydrží, pokud to bude v chladu
Cituji Laky: do mrazáku,tak může upéct klidně v srpnu
hihi, přesně.Já zamrazuju Vánoční cukroví -a na Velikonoce jako když ho najdu
Cituji pehot: Já zamrazuju Vánoční cukroví -a na Velikonoce jako když ho najdu
tak nějak
vzhledem k tomu,že mám cukroví na balkoně a má být až mínus 20,tak je prakticky v mrazáku taky
jenže do lednice se nevejde,tak se nedá nic dělat.
já peču vánoční cukroví tak okolo 10.prosince,pak promazávám a plním. Jinak nepečené dělám těsně před štědrým dnem, tj. 23.prosince aby bylo co nejčerstvější.
Já myslím, že máslo až tak nevadí. Když ho dáš do chladu tak to cukroví vydrží tak čtyři týdny, ne? Spíš jde o krémy v kterých je třeba pudink, vejce a tak. Já peču tak těch 14 dní před vánocema a ještě na silvestra většinou cukroví mám na stole.
ammalka
Nahoru nastrouhám trochu čokolády..
Cituji ammalka: Vaříš to salko na sporo?
Co to? Nevím, co tím myslíš
Já začínala první týden v prosinci a včera jsem dělala máslový krém (vyhrábla jsem si v supermarketu máslo s trvanlivostí do konce ledna a nedala jsem tam žloutek a přidala rum, to to trošku zakonzervuje)a skladuju to venku v zahradní boudě(nikomu se tam nechce v té zimě chodit, takže to vydržíaž do Vánoc) a úly a rafaello budu dělat příští týden
Pokud už to máslo vybalíš a udeláš z něj krém, tak asi vubec na době trvanlivosti nezáleží, přece.....Doba trvanlivosti platí, pokud to neotevřeš a je to zabalené v původním obalu a kor u máslo....
já jsem pekla až teď o víkendu,nějak jsem to dřív nestíhala,tak doufám,že mi pečivo do štědrého dne zvlhne,mám ho v krabici na balkoně
jadina
Určitě,já s tím nikdy problém neměla,většinou když jsem pekla dřív,tak to bylo proto,že jsem toho před Vánoci nechtěla moc mít na práci.
ammalka
Stačí, aby to probublávalo..takže na málo..ale prý stačí to salko vařit jen hodinu, i když se hodně uvádí 1 a půl až 2 hoďky..ale je výbornej ten krém..
ammalka
Určitě ho zkus..můžeš ho dát i na koláč nebo do dortu třeba..píše se, že na 1 plechovku salka se mají přidat 2 másla, ale my budeme dávat asi jen 1..myslím, že postačí..tak potom kdyžtak písni, jak ti chutnal
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.