Ahoj holky, sám nadpis už je otázka sice taková hloupá, ale přece jen.. miluju hranolky, ale zároveň docela dost odsuzuju smažený a nezdravý fastfoody. Myslíte, že jsou i hranolky "na sucho" dělané v troubě, nezdravé? Kamarádka tvrdí, že to je to samé, jako když jím brambory, když to není dělané v oleji, děkuji
Reaguji na martinkaam:
Ehm.
Ty hranolky "do roury" jsou přeci předsmažené. Takže jsou hezky nacucané olejem...
To, že je pak znovu nevrazíš do friťáku, nic nemění na tom, že jsou ne zrovna diétní...
A u brambor záleží na způsobu přípravy, jinak na tom bude energeticky brambor vařený ve vodě, jinak hranolky, jinak šťouchané, jinak pečené...
Reaguji na martinkaam: je to samozřejmě zdravější než když je usmažíš v oleji ale oproti vařeným bramborám je to pořád obrovský rozdíl
Pokud si nakrájíš brambory a dáš je do trouby, jsou ok. Jestli si koupíš předsmažené v pytlíku, je to slabší, ale pořád lepší, než dělané ve friťáku (o něco málo).
Předsmažené hranolky pečené v troubě (bez oleje), obsahují přibližně čtyřikrát méně tuku než klasicky usmažené ve fritéze.
Tak hranolky "na sucho" z trouby, připravené doma z brambor, bych se vůbec nebála jíst My děláme hranolky ve fritéze ActiFry od Tefal, což je v podstatě taky trouba, s pidi lžičkou oleje a jsou super + rozhodně je neberu jako nezdravé a něco po čem se přibere - prostě jako vařené brambory Ty taky normálně jím... Akorát já teda v rámci zdravého stravování hranolky nesolím a nejím žádnou tatarku ani kečup...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.