Já nevím, ale je docela důležité, aby byly čerstvé. Lze to zjistit tak, že rozklepneš vajíčko do hrníčku, rozmícháš jej a pokud nic neucítíš, tak vejce je čerstvé. Pokud něco ucítíš, tak vejce vyhodit. Myslím si, že tento fakt docela hodně lidí neví a zanedbává jej.
Ahoj taky mi jednou bylo z piškotu cítit vejce....ale jen tak hodku jak byl teplej.A byl výbornej.Tak nevím
Anneettee
Taky jsem si říkala, že je to třeba tim, že je ještě teplej, tak jsem ho nechala vychladnout a žádná změna, skončil v koši
Cituji Tija: A proč se mi tak hrbolatí?
Možná je to práškem do pečiva?
Jinak zkažené vejce bys poznala, neskutečně páchne už po rozklepnutí... Čím jsi vymazala formu? Někdy mám pocit, že když nevymažu máslem, ale třeba herou nebo florou, tak také cítím jinačí vůni po upečení...
neměla jsi k němu čuchat, ale udělat a ochutnat, určitě by byl dobrý, pokud nebyla vajíčka špatná syrová, nemohl dort nějak smrdět
ještě jednodušeji lze zjistit zda jsou vejce čerstvá testem ve vodě. Čerstvé vejve neplave, ale sedí u dna.
pokud to nebyl vyloženě pukavec tak čerstvostí vajec to nebude...to je znát jen pokud jsou v dezertu vejce syrová...ty hrboly lze eliminovat prosátím prášku do pečiva spolu s moukou...pokud mohu poradit tak zkus nejdřív vajíčka vyšlehat s cukrem a špetkou soli a až pak přidat ostatní ingredience..
Cituji Tija: Jsou český...
Vejce balená po deseti kusech v obalu z plastu,ale i v papírovém obalu z šedého papíru,většinou malá a levná jsou polská..........ta vejce jsou cítit jako naškrábaná omítka a v jídle je to fuj tajbl.Sice nevím,proč se tady prodávají,zřejmě pro nízkou cenu,ale jíst se to nedá.Takže pokud jsi měla tato vejce,tak se nedivím.Příště koupit lepší kvalitu...balená po šesti kusech modrý nebo žlutý papírový obal.
Laky
na každém vejci je kód kde je napsáno jestli je CZ nebo z polska... polská vejce bývají i plesnivá..mají benevolentnější podmínky než mi v ČR...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.