já třeba rajskou, guláš, zelňačku atp zahušťuji syrovým struhaným bramborem a krátce povařím, mouka nám moc nechutná, tchýně dělá všechno moukový a ještě tam má obří hrudky brrrrr
Ahoj kuchařinky, taky jsem léta bojovala s jíškou, hlavně s hrudkami. Fígl je v té mouce, to už tu někdo radil, radši polohrubou než hladkou, ale hlavně : jíška se osmahne na cibulce nebo bez a zalije se [b]studenou[/b] vodou, rozmíchá, tak se neudělají hrudky, a vlije do omáčky a povaří. Tak hodně štěstí !
Cituji ichaliko: já zahušťuju moc let zásadně jenom škrobem...buď bramborový,nebo kukuřičným.
jojo taky to často dělám, je to lepší....někdy se mi hrudky udělaly, ale delším vařeníma apk pořádným rozmícháním bylo vše OK. No a nebo jak už jsem psala dřív používám hodně mouku pohankovou, ať už na tuk a cibulku a po té vodu, nebo v trošce mléka či vody a pak nalít do omáčky.A vždy je vš OK
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.