no já ještě nevím, co budu dělat,předminule byla mořská štika, minule jsme měli kapra, ale letos udělám asi pstruha v citronovokoprové marinádě. K tomu bramborový salát, pečené brambory, rýži s fazolí a česnekový chleba. No a navíc ještě kuřecí řízky a hovězí pečeni nebo vepřové řízky a krocana.
tak už mám chuť teď, díky za inspirace.....
Kapra asi miluju nejvíc, ale loni sme měli tuším i pár kousků žraloka, je dobrý že v tom nejsou kosti, tak člověk nemusí dávat takovej pozor a aspoň to mužou i malý děcka
jo pangasia taky míváme, toho většinou i tak přes rok...jinak trojobal je nej , na jakejkoliv jinej způsob by mi ty ryby tolik nechutnaly
míváme kapra, ale mně moc nejede, letos si udělám spíš pražmu nebo vlka
tak kapra jí jen manžel , já se vyžívám v mořských plodech, takže u nás většinou na míse přistane kapr, žralok, losos, krevety , humr, a servíruji i sushi( já ho miluju)
Já kapra, chutná mi. Přítel nejí ryby vůbec, bude mít řízky a vysmažený ementálský sýr. Minulý rok jsme měli pangase, ale za poslední rok jsme jej dělali tolikrát, že už se mi poněkud onudil. Ovšem mám skvělý recept, kdyby někomu pomohl, hodím jej sem tak, jak jsem jej psala kamarádce, nechce se mi to přepisovat znova :
" Tož co by, koupíš mraženého pangase. Dáš na spodek pekáče / plechu na pečení trochu olivového oleje, podle možnosti - jestli není, tak obyčejného. Jenom trochu, na vymaštění. Na to rozložíš pangase tak jak je - MRAŽENÉHO . Plátky osolíš trochu a okoreníš Kořením na rybu nebo Gyros kořením nebo Grilovací směsí. Na každý pangas pak pokladeš plátek masla, plátek sýru ( osvědčil se ementál i uzený , jak je libo ) , na to kolečko citrona nebo limetky, nebo dvě kolečka a obtočit plátkem nebo dvěma slaniny ( takové té přerostlé, co má proužky tlustého i libového, nejlíp "sibiřské" ). Teď vemeš cherry rajčata, překrájíš je na půlky a rozložíš kolem pangase, pečené jsou dobré a dodají tomu chuť.
No a fuk s tím do rozehřáté trouby, já to v horkovzdušné dělám na 200 . Nejdřív v tom bude voda, jak se ten pangas bude rozmražovat - a jak už tam voda nebude, tak je hotovo ! )) Případné dotazy jsou vítané "
A to je všechno, kdyby někdo chtěl dělat, tak věřím, že se podaří.
mno...my máme letos kapra, pangase, lososa...a ještě táta dovlekl okouna, a netuším, jak ho upravit...nemáte někdo zkušenost? byla bych velmi vděčná
kapra a pangase smažíme, lososa dusíme na víně a másle...
My jíme na Štědrý den hlavně lososa plus krevety a smažené sépiové kroužky (v těstíčku), máme i pár kousků kapra, ale z naší sedmičlenné rodiny ho má jako jediný rád mamčin přítel. K tomu jenom bramborový salát (půlka bez a druhá s majonézou) a chutná všem
Cituji ammalka: Luciel86ryba obyčejná, nutričně prázdná a podle některých nebezpečná (chovají je v deltě Mekongu - Orange Agent - a prý napouštějí karcinogenní malachitovou zelení - kvůli parazitům)
Ty jo,to je super,všichni radí vařit ho dětem
buď v klidu, kdyby tyhle fámy byly pravdivé dávno by inspekce zakázala prodej u nás
jojo s tím pangasem straší, ale pak i testovali v Černých ovcích a dopadl docela dobře, takže snad to neneí tak hrozný....
Jinak už mám naporcovanýho amura, je prý libovější jak kapřík,ale asi bude podobnej. No už se těším. Asi ho budu stejně dělat klasicky v trojobalu.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.