no já ještě nevím, co budu dělat,předminule byla mořská štika, minule jsme měli kapra, ale letos udělám asi pstruha v citronovokoprové marinádě. K tomu bramborový salát, pečené brambory, rýži s fazolí a česnekový chleba. No a navíc ještě kuřecí řízky a hovězí pečeni nebo vepřové řízky a krocana.

tak už mám chuť teď, díky za inspirace.....

Kapra asi miluju nejvíc, ale loni sme měli tuším i pár kousků žraloka, je dobrý že v tom nejsou kosti, tak člověk nemusí dávat takovej pozor a aspoň to mužou i malý děcka

arrow
profile_image
Pigi
od 20. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

tak my jsme tradiční a máme kapříka v trojobalu. A potom taky hromadu pangasia

jo pangasia taky míváme, toho většinou i tak přes rok...jinak trojobal je nej , na jakejkoliv jinej způsob by mi ty ryby tolik nechutnaly

míváme kapra, ale mně moc nejede, letos si udělám spíš pražmu nebo vlka

arrow
profile_image
mikkýsek
od 29. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

tak kapra jí jen manžel , já se vyžívám v mořských plodech, takže u nás většinou na míse přistane kapr, žralok, losos, krevety , humr, a servíruji i sushi( já ho miluju)

arrow
profile_image
Pollinko
od 23. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Kapr. Jednou do roka, proč ne, když je to tradice?

Já kapra, chutná mi. Přítel nejí ryby vůbec, bude mít řízky a vysmažený ementálský sýr. Minulý rok jsme měli pangase, ale za poslední rok jsme jej dělali tolikrát, že už se mi poněkud onudil. Ovšem mám skvělý recept, kdyby někomu pomohl, hodím jej sem tak, jak jsem jej psala kamarádce, nechce se mi to přepisovat znova :

" Tož co by, koupíš mraženého pangase. Dáš na spodek pekáče / plechu na pečení trochu olivového oleje, podle možnosti - jestli není, tak obyčejného. Jenom trochu, na vymaštění. Na to rozložíš pangase tak jak je - MRAŽENÉHO . Plátky osolíš trochu a okoreníš Kořením na rybu nebo Gyros kořením nebo Grilovací směsí. Na každý pangas pak pokladeš plátek masla, plátek sýru ( osvědčil se ementál i uzený , jak je libo ) , na to kolečko citrona nebo limetky, nebo dvě kolečka a obtočit plátkem nebo dvěma slaniny ( takové té přerostlé, co má proužky tlustého i libového, nejlíp "sibiřské" ). Teď vemeš cherry rajčata, překrájíš je na půlky a rozložíš kolem pangase, pečené jsou dobré a dodají tomu chuť.
No a fuk s tím do rozehřáté trouby, já to v horkovzdušné dělám na 200 . Nejdřív v tom bude voda, jak se ten pangas bude rozmražovat - a jak už tam voda nebude, tak je hotovo ! )) Případné dotazy jsou vítané "
A to je všechno, kdyby někdo chtěl dělat, tak věřím, že se podaří.

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

mno...my máme letos kapra, pangase, lososa...a ještě táta dovlekl okouna, a netuším, jak ho upravit...nemáte někdo zkušenost? byla bych velmi vděčná

kapra a pangase smažíme, lososa dusíme na víně a másle...

arrow
profile_image
Zuzanazal mojeid
od 27. 7. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

My jíme na Štědrý den hlavně lososa plus krevety a smažené sépiové kroužky (v těstíčku), máme i pár kousků kapra, ale z naší sedmičlenné rodiny ho má jako jediný rád mamčin přítel. K tomu jenom bramborový salát (půlka bez a druhá s majonézou) a chutná všem

arrow
profile_image
roza
od 24. 4. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji imoen: lososa dusíme na víně a másle

Prosím můžeš upřesnit recept?

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji ammalka: Luciel86ryba obyčejná, nutričně prázdná a podle některých nebezpečná (chovají je v deltě Mekongu - Orange Agent - a prý napouštějí karcinogenní malachitovou zelení - kvůli parazitům)

Ty jo,to je super,všichni radí vařit ho dětem

buď v klidu, kdyby tyhle fámy byly pravdivé dávno by inspekce zakázala prodej u nás

jojo s tím pangasem straší, ale pak i testovali v Černých ovcích a dopadl docela dobře, takže snad to neneí tak hrozný....
Jinak už mám naporcovanýho amura, je prý libovější jak kapřík,ale asi bude podobnej. No už se těším. Asi ho budu stejně dělat klasicky v trojobalu.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

já budu mít kapra a kuřecí řízek mnam

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené