Tak já dělávám 2 varianty večeře: klasický br.salát + řízky a pak rybku + šťouchané brambory nebo jen zel.salát nebo odlehčený br.salát bez majolky - prostě něco zdravějšího.
Každý rok zkouším jinou rybu, letos nejspíš candáta (jen tak na másle s nějakým kořením). Jinak já mám nejraději pstruha, zato kapra moc nemusím ( v jakékoliv úpravě)
My děláme kapra vždycky + něco jiného, třeba grundle nebo pangasa...já teda kapra nejím když nemusím
Když jsem bydlela u našich, mívali jsme kapra.. Já ho teda moc nemusím,ale snědla jsem ho.. Co jsme s manželem, míváme lososa...
Mix-ať si každý může vybrat co chce-takže kapr (nekupujem celého), losos (toho já nejradši), pangasius, filé, krabí tyčinky + bramborový salát + polévka z hřibů praváků.
méně než
10 příspěvků
Amura-loni jsme ho s přítelem měli,táta je rybář,vlastnoručně ulovil,byl moc dobrý,kapra nemusím.Naložila jsem ho den dopředu do soli,citronové štávy a pepře-ňami
Letos bych chtěla zkusit zas něco jiného.Pangas mi vůbec nechutná,přijde mi jakoby byl furt syrový,nedodělaný a strašně mi smrdí rybinou,daleko víc než ostatní ryby-ale to je třeba jen můj pocit.
No všeobecně jsou lepší dravci a mořské ryby
Cituji Luciene1: Pangas mi vůbec nechutná,přijde mi jakoby byl furt syrový,nedodělaný a strašně mi smrdí rybinou,daleko víc než ostatní ryby-ale to je třeba jen můj pocit.
Tyjo, tak to mně třeba narozdíl od pstruha nesmrdí vůbec. Ale jinak je to ryba obyčejná, nutričně prázdná a podle některých nebezpečná (chovají je v deltě Mekongu - Orange Agent - a prý napouštějí karcinogenní malachitovou zelení - kvůli parazitům), takže z vietnamského chovu už jí nikdy radši nekoupím.
Cituji Luciel86: ryba obyčejná, nutričně prázdná a podle některých nebezpečná (chovají je v deltě Mekongu - Orange Agent - a prý napouštějí karcinogenní malachitovou zelení - kvůli parazitům)
Ty jo,to je super,všichni radí vařit ho dětem
já na Vánoce jedině samženého kapra a poctivej br. salát s majolkou, žádné odlehčené verze
jinak ryby jíme i přes rok, ale ppangace teda fakt nemusím, přijde mi, že to teď všude propagujou a je to jen takovej módní hit.....přitom je spousta jinejch, i sladkovodních ryb.....jen nedoporučuju líny, ti mají stráááášně moc mrňavejch kostí, je to piplačka....miluju pstruhy, jen tak na másle, nebo v troubě s jemným kořením, mňam...ale na Vánoce jedině klasiku
Cituji ammalka: Ty jo,to je super,všichni radí vařit ho dětem
Viď! No já si ho párkrát koupila. Chutnal mi, i mému příteli, který kromě lososa žádné ryby nejí. Pak jsem si přečetla, že je z Vietnamu, tak jsem se zhrozila (no jo, holt už jsem taková). Pak následovaly nějaké články o tom, jak je nebezpečný, atd. Nevím, čemu věřit. Radši bych koupila nějakého ze Švédska, ale těžko říct, kde ho koupit.
Cituji Luciene1: Pangas mi vůbec nechutná,přijde mi jakoby byl furt syrový,nedodělaný a strašně mi smrdí rybinou
Záleží jakého koupíš, mě přijde že naopak nesmrdí rybinou vůbec. Jednou jsem ale koupila špatného a toho se fakt nedalo jíst. Ale jinak dobý obalený pangas
U mě je s rybami ten problém, že jak to má kosti tak jsem u talíře snad hodiny a maso rozebírám na mikroskopické kousky . Mám fobii z rybích kostí.
já maso nejím,ale kapra miluju (jednou za rok). Teda smaženého nesnáším, ale třeba pečeného na rybím koření s olivama a česnekem, to je mňamka. Losos a pstruh mi přijde jako hodně suchá ryba. Kapr má přece jen trošku toho sádla. Ono je to možná o tom umět to maso dobře udělat a pak by vám chutnal, pokud jíte kapra na řízky tak se ani nedivím, to je pak jako filé.
Tak u nás je to losos..mňamka ...už ted se těším Kapra sním, ale na Vánoce nám má přeci chutnat, takže radši volíme losůska - jemnější masíčko a není tak cítit rybinou - což mi u kapra trochu vadí.
U nás všichni milují kapra. Stahuji ho z kůže, dělám buď filety nebo podkovy. Dělám na víc způsobů, osmaženého, nejvíc milujeme očesnekovat, potom obalit ve směsi hl. mouky, červené papriky, trochu drceného kmínu, kdo má rád pikantní, přidat trochu pálivé papriky, osoit a osmažit. Je to úžasná mňamka i pro ty, kdo kapra moc nemusí. Koření se může různě kombinovat, ale paprika je nejlepší. K tomu bramborový salát, se zeleninou ale bez majonézy. Nemá to chybu. A rybí polévku, klasickou zahuštěnou s oečenou houskou. Mňam, už se všichni těšíme
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.