arrow
profile_image
Freesee
od 30. 5. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

irinka
a stejně ty jahody ani nechutnají jako jahody

jinak já dávám normální cukr a šlehačku taktéž klasickou, ne sprejovou náhražku A taky do misečky Tupperware - je to praktičtější. Ale dřív do klasické kulaté formy nebo menšího pekáčku..

arrow
profile_image
janis
od 21. 6. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

...jinak upřesňuju - je to forma vzhledově jak na nižší bábovku o trocho širší a právě na studené věci...malakov, dorty z pudinku, želatiny, aspiky...zase se to pak po odebrání zavře a dá do lednice...na toto je to super !!!!

arrow
profile_image
Rosma16
od 27. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

irinka
páni, mě asi bude líto těch jahod, ale fakt to zkusím, vypadá to velmi dobře. Počkám si ale na léto, kdybych měla jahody teď kupovat po vaničkách, dort by vyšel sakra draho
Ja to taky dělala v létě když jsem měla hodně jahod a nevěděla co s nimi ale dělala jsem jen poloviční dávku. To co prodávají v obchodech ted se ani jako jahody nazvat neda

A mohu dát pod tu ovocnou vrstvu ještě zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem? Ztuhne to?

arrow
profile_image
Rosma16
od 27. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Glazy
A mohu dát pod tu ovocnou vrstvu ještě zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem? Ztuhne to?
Určitě to pujde, když se děla dort ze zakysane smetany a piškotu tak to taky ztuhne, zkusime a uvidime

arrow
profile_image
Freesee
od 30. 5. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Glazy
nevím, jestli to po sobe nebude "klouzat". Nebo myslíš - piškoty - smetana - piškoty - jabka? to pak asi jo

Tak jsem tam dala piškoty-velkou vrstvu,zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem,ale udělala jsem chybu,že jsem do jablek nalila puding a nevmíchala ho tam-trochu se to zdrclom,ale da se to jist )

Právě jsem dala chladit tak uvidíme

arrow
profile_image
anuska
od 21. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jablkový dort děláme také často a někdy i v kombinaci s zavařeným broskvovým kompotem.Rozvařím si jablka a pudin.prášek rozmíchám v sťávě z kompotu.Broskve nakrájím na menší kousky nasypu do jablek povařím a protože jsem líná skládat piškoty tak je nasypu do té hmoty promíchám vysypu do formy navrch buď šlehajdu nebo zakysanku .

arrow
Neprodává v Bazaru

Holky tak jsem ted dortík dodělala a chladí se na balkóně.dala jsem velkou vrstvu piškotů,ovocnou vrstvu na to zakysanou smetanu smíchanou s vanilkovým cukrem a na to zbytek te ovocné vrstvy.uplně se mi zbíhají sliny.měla jsem ty jablíčka s pudinkem trochu víc husté..asi jsem dala málo vody

Holky tak jsem udělala Váš dortík, navrch jsme po ztuhnutí dala 1 tvaroh, 1 zakysanou smetanu a 1 van.cukr, dozdobila zbytkem broskového kompotu a posypala grankem, bohužel jsem neochutnala, ptž manžel ho celý sežral, dcera měla malý kousek a říkala,že byl vynikající...

Nemohly byste dát fotku, až budete zas někdy dělat? Já si totiž vůbec nedovedu přestavit ty piškoty... jak to krájíte? Nerozpadá se to potom? Nikdy jsme doma z piškotů (kromě vánočních úlků) nedělali...

arrow
profile_image
bagheta
od 13. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Yasminka
ty piškoty nádherně změknou a jsou jak buchta-piškot

aha, takže se i spojí a udělá to takový jako korpus...
Děkuju za odpověď, zkusím udělat.

arrow
profile_image
Mirindík
od 6. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já dávám místo šlehačky bílý jogurrt zdravá a mooooc dobrá varianta

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené