Holky, mám pro Vás úžasný recept na jablečný dort. Je to už od dětství moje nejoblíbenější sladkost.
Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousíčky, dáme do kastrolu, zalejeme vodou, do které přidáme asi lžičku skořice a sladidlo nebo fruktozu podle chuti. Vaříme do měkka. Pak do rozvařených jablek za stálého míchání přimícháme 2vanilkové pudinky rozpuštěné v trošce vody a vaříme do zhoustnutí (asi 2 minutky). Na dno kastrolu nebo dortové formy nasypeme dětské piškoty (těch se nebojím, mají určitě míň KJ než různé oplatky a sušenky a neobsahují chemické látky). Na vrstvu piškotů nalejeme rozvařenou směs a necháme ztuhnout v chladu. Je úžasný se šlehačkou, což sice není zrovna zdravá varianta, ale to nic nemění na tom, že je to "nebe v hubě" .
Zrovna Baghet řeším co udělám dětem za dobrůtku a když si dám taky,protože to většinou nevydržim,tak abych nekynula.Tohle jsem kdysi dělávala a zapoměla jsem na to.Takže díky díky za tip a já jdu na to.
Lenyk
To jsem ráda,tak ať chutná,nám se taky chladí v lednici,už se těším,až si odpoledne dám
bagheta
u nás je dnes 15 stupňů, tak bude jistější lednička
a není nějaký jiný tip, než dát šlehačku? popravdě mě ani nic jinýho nenapadá...
Taky tento moučník občas udělám, piškoty ještě pokapu javorovým sirupem, sladím nerafinovaným cukrem. Místo šlehačky možno polít rozpuštěným karamelem nebo javorovým sirupem, čokoládovou polevou nebo jen posypat skořicovým cukrem.
Dobrota to je, to je fakt....
bagheta
...Nikdy mě to nenapadlo nalít na děské piškotky, vždycky dělám klasický piškot, což samozřejmě déle trvá, já jsem ale pitomá
Mňam, to zní dobře. Asi se budu blbě ptát, ale jak vysoká má být ta vrstva piškotů a jablečné směsi?
Pak do rozvařených jablek za stálého míchání přimícháme 2vanilkové pudinky rozpuštěné v trošce vody a vaříme do zhoustnutí (asi 2 minutky)
Nebude to moc práškovité,když je to jen v trošce vody a těch jablkách? Neumím si to bez mléka představit,ale určitě to v pátek zkusím. Dorty z pudinku jsem ještě nezkoušela
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.