Díky za ostatní tipy... javorový sýr i ricota zní dobře sice ani jedno doma nemám, ale javorový sirup můžu
ještě mě napadlo.. možná by to šlo "zahustit" i želatinou, místo pudingu.. ale nevím, jak by to dopadlo jen nápad..
Ale vanilkový puding to i pěkně ovoní...
Co jiný ovoce? Nezkoušely jste?
Dneska jsem ho vyzkoušla a musím říct, že se povedl. Šlehačku jsem ušlehala poctivou, ne ve spreji, a už je ho půlka pryč.
Takže děkuji za dobrý nápad!
Mohla bych jablka nastrouhat a místo sladidla dát cukr?
Já tento dort dělám a to do takové té formy od Tuperware co má na zadělání víčko a pak to jen otevřeš a překlopíš na něj, na dno dám dokolečka ty piškoty a do půlky tuto směs a pak třebas na to rozkrájený na kolečka banán a nebo kiwi, čerstvé jahody... a druhou půlku směsi.
Dělala jsem to i z ostružin a to jsem tuto směs celou dala na piškot, který byl potřený větší vrstvou tvarohu s vanil.cukrem a bylo to super.
Želatina pozor - tam musíš odhadnout 60 stupňů, protože se nesmí vařit, ale ššlo by to... janis
Rosma16
zkoušely jsme doma z hrušek-nebylo to špatné,ale z jablek byl rozhodně lepší...jiné ovoce nevím-nedovedu si představit,že bych rozvařovala jahody
Jahodový dort: 1kg jahod, 2 vanilkové pudinky, 6lžic cukru krystal, 2x 1/4l vody, 1 balíček piškotu(podle potřeby i více)
Jahody nakrájíme na kousky, zalijeme 1/4l vody, přidáme cukr a krátce povaříme. Pudinky rozmíchame ve 1/4l vody. Přilijeme k jahodám a necháme přejít varem, formu vyložíme piškoty. Nalijeme půl směsi, dame vrstvu piškotů a dolijeme zbytek. Dáme ztuhnout.
bagheta
Tak to jo, ja bych ho právě dneska chtěla udělat a tak koukám jestli na to všechno potřebné mám, tak je to v pohodě
Rosma16
páni, mě asi bude líto těch jahod, ale fakt to zkusím, vypadá to velmi dobře. Počkám si ale na léto, kdybych měla jahody teď kupovat po vaničkách, dort by vyšel sakra draho
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.