Tak jak máte rádi italskou kuchyni? popř. pište i nějaké osvědčené recepty, ale žádné italské po česku, prostě to musí být pravá Itálie
Cituji Lucka666: žádné italské po česku, prostě to musí být pravá Itálie
přesně to mě kolikrát drtí, když někde čtu recept na tiramisu, a jako hlavní ingredience je lučina nebo pomazánkový máslo Jako nic proti tomu nemám, zákusek to může bejt dobrej, ale proč tomu pak říkají tiramisu. To je jako kdybych psala recept na svíčkovou, a bylo to z vepřovýho masa...Zejména když se na to ingredience dají sehnat v pohodě Ale zase na druhou stranu chápu, že když je recept, jehož ingredience se tu sehnat nedají, tak že se nahradí...
Jinak k tématu. My doma nejíme nic jinýho, protože snoubenec je Ital a mě ani vaření českých jídel nebaví. Receptů tedy máme hafo na všechno Ale co se mi líbí je kuchařka S Italem v kuchyni No a pak máme různé italské kuchařky regionálních specialit.
Cituji im4fun: kuchařka S Italem v kuchyni
S tím souhlasím, mám oba dva díly a super, fakt takový ryzí recepty, na internetu určitě na tyto recepty najdeš i videa..
Reaguji na pampalatrala: jj, na každý odvysílaný recept je na webu video, což je super - přesně vidíš, co má být jak husté atd.
Ten druhý díl zatím nemám, ale i tak ho snad ani neplánuju pořizovat, protže co jsem do něj koukala v knihkupectví, tak mi oproti prvnímu dílu přišel slabší. Ale jak říkám, jenom jsem jím listovala
Jinak u nás na plné čáře vítězí těstoviny. Jíme je skoro každý den k večeři a o víkendech i k obědu Ale jelikož těch omáček na ně existuje tolik, tak to můžu označit za pestrou stravu. Jinak přítel má asi nejradši těstoviny s květákem, strouhankou, piniovýma oříškama a rozinkama, u mě vede pasta alla norma
Cituji im4fun: těstoviny s květákem, strouhankou, piniovýma oříškama a rozinkama
Prosím o recept - vypadá to velmi výborně
Reaguji na Kejties: Joo ty jsou skvělý Ale bohužel časově docela náročný a pracný...
Jinak recept jsem musela překládat, tak snad je to srozumitelné. Je to typický sicilský recept
Takže ingredience na 4 větší porce:
400 gramů těstovin "bucatini" - dají se koupit v Kauflandu, ale pokud neseženeš, tak i siciliáni je dělají se špagetama nebo makarónama
1 malý květák
1 cibule
rajský protlak - dvě ty malé plechovčičky nebo jednu velkou
hrst piniových oříšků
hrst rozinek
olivový olej (extra virgin)
půl hrnečku strouhanky
6 ančoviček
sůl a pepř
Uvař očištěný květák v osolené vodě (při slévání vodu schovat, použije se později na těstoviny a do omáčky!) a rozmačkat tak, aby květák byl na pidikousíčky, ne na kaši. Pak na velké pánvi orestuj piniové oříšky dohněda, a potom k nim přidej olej, najemno nakrájenou cibuli, rozinky a ančovičky (bez oleje). Když cibulka zesklovatí, přidej půl naběračky vody z květáku a rajský protlak. Když se voda v téhle směsi vyvaří, přidej ten dříve uvařený květák, pár lžic vody z květáku, sůl a pepř a nech to celé chviličku povařit.
Když budeš dávat květák na zesklovatělou cibulku, tak si rovnou začni vařit vodu na těstoviny (použij tu z květáku).
Na jinou (stačí menší) pánev dej jednu lžíci oleje, strouhanku, trošku soli a osmahni celé dozlatova. Až směs zhnědne, přesuň ji do misky, aby se na pánvi nespálila.
Až se ti začne vařit ta voda na těstoviny, hoď do ní těstoviny (nejlépe špagety) a uvař je do stavu „al dente“. Potom jsou dvě možnosti: buď těstoviny smícháš s květákovou omáčkou a strouhankou, posypeš sýrem a začneš jíst. Anebo slité těstoviny smícháš s tou květákovou omáčkou, dáš do pekáčku, na to nasypeš strouhanku, příp. parmezán, a dáš na chvilku do trouby (fakt stačí jen chvilka, než se sýr rozteče)
No jinak je opravdu důležitý tam v průběhu vaření přidávat tu vodu, aby ty těstoviny nebyly suché.
Uuuuf, snad jsem na nic nezapomněla...
Dobrou chuť přeji
Reaguji na Kejties: jinak když dáš něčeho víc nebo míň, tak to tak úplně nevadí...Třeba množství té strouhanky a toho rajčatového koncentrátu jsme vychytávali dýl
A opravdu tam dej rajčatový protlak (nebo koncentrát nebo jak se tomu říká) a ne rajčatovou omáčku.
Reaguji na Kejties: Nemáš zač. Snad jsem napsala všechno potřebné. Ale jak říkám - jsou to 4 větší porce
Reaguji na im4fun:
děkuji za super recept, včera jsem to zkoušela a bylo to bombastické, jen se za tím zaprášilo
Taky díky za tip a květákovou inspiraci, u nás doma je italská kuchyně hodně oblíbená.. nejradši máme, špagety pomodoro, s pestem nebo s krevetami.. mohla bych to jíst pořád Jíme i hodně ryb a nevím, jestli má původ v Itálii, ale doporučuju lososový tatarák
Reaguji na Shanti: jj, lososový tatarák taky můžu. Nebo tuňákový, taky super Ale upřímně řečeno si taky nejsem jistá původem...
Reaguji na Lucka666: ahoj,bratránek žil v Itálii,tak jsem tam dost často pobývala.
Těstoviny nebo tortelliny uvařit a pak si na pánev dát olivový olej,rozetřený česnek (trochu více),sůl,pepř,bazalka nebo petrželka (mražená nebo čerstvá,sušená není ono).A to je celé,vmíchat to do těstovin.
nebo ten samý postup,ale přidáš tam konzervovaného tuňáka,a do něj ještě naliješ smetanu (nejlepší ta hustá v krabičce-Panna),kdo má rád ostré tak feferonky.
Cituji yahuskara: Těstoviny nebo tortelliny uvařit a pak si na pánev dát olivový olej,rozetřený česnek (trochu více),sůl,pepř,bazalka nebo petrželka (mražená nebo čerstvá,sušená není ono).A to je celé,vmíchat to do těstovin.
Jo to je v podstatě pasta aglio e olio Taky mooc dobrý
A ten druhý recept děláme ještě tak, že nejdřív orestujeme oloupaná (aby z toho nebylo lečo) cherry rajčátka, pak přidat tuňáka a smetanu...a taky dobrý
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.