Cituji im4fun: S Italem v kuchyni
tiež sa ním isnšpirujem, strašne sa mi páči jeho český prízvuk
najčastejšie robím torta tenerina hm ale by som si dala mňaaammmm
ale aj torta caprese je podobna len s mandľami
lososovy tatarák musím vyskúšať.
u nás tiež idú cestoviny, ja by som ich jedla denne ale jedálniček prispôsobujem aj manželovi takže raz- dvakrát do týždňa sa varia cestoviny akékoľvek, špagety, makarony, torteliny lazane
Ital v kuchyni je skvělý! Výborně vaří, sympaťák (jako, Zdeňda Pohlreich je borec ale docela bych se ho naživo i bála ), vtipný... Kam se hrabou Babicové...
A abych přispěla - recept na italské Tiramisu (pravé, žádná blitka s pomazánkovým máslem z Mimibazaru, kdyžtak se můžete podívat i na ostatní recepty na té stránce, dělají italské výrobníky zmrzliny a je tam italských receptů docela dost, ale jsou tam i české nebo medzinárodní.)
Ahoj holky, já z itálie ted nejčastěji připravuju Focacciu a musím říct, že jsem moc spokojená a dětem také chutná, takže win-win
Já italskou kuchyni vařím podle Itala v kuchyni . Má tam zajímavé recepty na hlavní chody a dezerty. Jen škoda, že tam recepty nepřibývají, mám už docela dost odzkoušených a ráda bych zkusila něco nového. Máte nějaké tipy, kde hledáte inspiraci?
parmagianu jsem dělala zrovna včera, je výborná ... dělám ji trochu jinak než v receptu, po mnoha pokusek ji dělám takhle: lilek pokrájím podélně a dám do trouby na grill dokud nezměkne (netřeba nechávat vypotit). sugo dělám z cibulky (nakrájená na drobno, osmahnutá na olivoleji) a rajčat z konzervy (nejlépe dvě po 400g), přidám sůl a oregano. a pak už jenom prokládám do zapékací misky: nejdřív trochu suga, lilek, mozarella nastrouhana, parmazan a opakuju. poslední vrstva je sugo s parmazánem a olivovým olejem. Do trouby na 180 stupnu na hodinu. Je nejlepší!
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.