do pravých francouzských palačinek se dává pohanková mouka....
jinak spoustu receptů je na youtube...
http://www.youtube.com/watch?v=0ISsNZb3uIs&feature =related
Já dělám velmi jemné, lehké a výborné palačinky takto:
2 žloutky
jedno celé vejce
500ml mléka
2 lžíce rumu
na špičku nože sůl (holky taky určitě nesolí hrstí soli!)
cukr moučka může a nemusí být (já dávám 1 hrst, mám ráda lehce sladké)
150g hladké mouky
60g škrobové moučky (lze vynechat, hl.mouky se dá víc, dokud není těstíčko správně husté)
Prošlehat el. metlou, nechat 30 min. odležet (mouka se správně nasákne), dělám na titanové pánvi buď uplně bez oleje nebo namočním ubrousek do oleje a přejedu pánev. Vynikající s marmeládou, skořicí, jogurtem, ovocem, pribináčkem, javorovým sirupem, grankem, medem, šlehajdou, nuttelou, jak má kdo rád Asi vím co bude na večeří!!
Reaguji na pehamek:
jj. taky nedělám plnou várku
Cituji pehamek: ještě otázečka - kolik máš z toho množství asi tak palačinek?
Kolem 12 až 14, pánev je velikostí střední.
když dělám francouzské palačinky dávám - vejce, mouku, mléko,máslo a minerálku.
Za ty roky to mám v oku, takže poměry neporadím
Cituji Leni86: když přidáváte cukr rovnou do těsta, nepřipalují se pak?
nene, mně se teda nikdy nepřipalovaly, to leda že by si tam toho dala nějak víc, pokud je tam trocha, tak je to v pohodě
Tak jsem včera dělala palačinky co sem dávala odkaz lole
250 g hladké mouky, 3 vejce, 1/2 litru plnotučného mléka, 2 lžíce oleje nebo rozpuštěného másla, 60 g cukru
Jen másla jsem dala o něco víc - asi 3 nebo 4 lžíce. Nepodařilo se mi to odměřit, tak to co jsem rozpustila, tak jsem tam nalila.
Dělala jsem to z celé dávky a snědly se všechny
250ml mléka
2 vejce
2 lžíce moučk. cukru
140g hl. mouky
trochu minerálky
Nechám těsto odpočinout půl hodiny v lednici a pak smažím na přepuštěném másle.
Tak jsem našla ten svůj původní recept. Dělala jsem to z poloviční dávky:
500g mouky
160g másla
200g cukru
10 vajec
1l mléka
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.