arrow
profile_image
pehamek
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Chtěla bych se zeptat jak děláte palačinky? Kdysi jsem měla nějaký recept na francouzské palačinky, kde se do těsta přidávalo docela dost másla a pak se už nemusela pánev mastit, ale měla jsem to napsané jen na nějakým lístečku a ten jsem ztratila. Navíc ty palačinky byly pěkně tenký.

arrow
profile_image
Nelia
od 7. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
10    0
Číst hodnocení

Mléko, vajíčka, hladká mouka, trocha oleje, špetka soli Vše přiměřeně, aby těsto bylo tak akorát tekuté, pak je hezky teňoučké

arrow
profile_image
pehamek
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Nelia: no ještě jsem zapomněla napsat, že sem pište kolik čeha dáváte Nejsem zas taková zkušená kuchařinka

arrow
profile_image
navstevnice
od 20. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já dělám klasické palačinky- 220g mouky (z toho 120 hladké a 100 polohrubé), dvě vajíčka, půl litru mléka. Nesolím ani nedávám cukr.

arrow
profile_image
pehamek
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na navstevnice: a když je děláš, tak mastíš pánev olejem? Já teda taky nesolím. Nemám ráda sladké palačinky, co jsou slané a to stejné i buchty nesolím. Nemám to ráda a sůl tam cítím.

arrow
profile_image
navstevnice
od 20. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Určitě omastit před každou novou palačinkou, na teflonové pánvi to jde samo

arrow
profile_image
pehamek
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

škoda, že nemáte někdo ten recept s tím máslem. Pak jsem pánev už mastit nemusela. Ach jo. Třeba to ještě někde najdu, ale pochybuju. Jinak díky moc Jo a ještě otázečka - kolik máš z toho množství asi tak palačinek?

Já do těch palačinek dávám i trošku medu nebo cukru, jsou pak sladké a chutnají mi i samotné

arrow
profile_image
Valetta
od 25. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Třeba:
1 špetka cukr krupice
2 lžíce rozpuštěné máslo
2 ks vejce
500 ml mléko
280 g hladká mouka
1 špetka sůl

http://www.kuchyne.cz/recepty/bajecne-francouzske- palacinky-294.aspx

správně se mají potírat džemem ve kterém je bílé víno

půl litru mléka, špetka soli, 1 vejce, 14-16 lžic hladké mouky (řídím se hustotou těsta),

dělám je na titanové pánvičce - používáj jen kapičku oleje

Tímto tématem jste mě inspirovali, jak partnera potěším sobotní snídaní - miluje je potřené domácí broskvovou marmeládou

arrow
profile_image
Valetta
od 25. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

nebo:
430 ml mléka smíchaného s vodou
4 vejce
špetka soli
225 g hladké mouky
1 polévková lžíce cukru
4 polévkové lžíce másla

arrow
profile_image
pehamek
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na lole: zkoušela jsi je? Jinak by to mohl být ten recept co jsem já měla. Už si to moc ale nepamatuju. Je to tak rok co jsem je dělala a musela jsem si navíc všechny ingredience pokrátit, protože to bylo myslím z litru mléka, což by bylo fakt moc.

arrow
profile_image
pehamek
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Leni86: Tímto tématem jste mě inspirovali

já na ně právě dostala děsnou chuť

když přidáváte cukr rovnou do těsta, nepřipalují se pak?

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené