Chtěla bych se zeptat jak děláte palačinky? Kdysi jsem měla nějaký recept na francouzské palačinky, kde se do těsta přidávalo docela dost másla a pak se už nemusela pánev mastit, ale měla jsem to napsané jen na nějakým lístečku a ten jsem ztratila. Navíc ty palačinky byly pěkně tenký.
Mléko, vajíčka, hladká mouka, trocha oleje, špetka soli Vše přiměřeně, aby těsto bylo tak akorát tekuté, pak je hezky teňoučké
Reaguji na Nelia: no ještě jsem zapomněla napsat, že sem pište kolik čeha dáváte Nejsem zas taková zkušená kuchařinka
Já dělám klasické palačinky- 220g mouky (z toho 120 hladké a 100 polohrubé), dvě vajíčka, půl litru mléka. Nesolím ani nedávám cukr.
Reaguji na navstevnice: a když je děláš, tak mastíš pánev olejem? Já teda taky nesolím. Nemám ráda sladké palačinky, co jsou slané a to stejné i buchty nesolím. Nemám to ráda a sůl tam cítím.
škoda, že nemáte někdo ten recept s tím máslem. Pak jsem pánev už mastit nemusela. Ach jo. Třeba to ještě někde najdu, ale pochybuju. Jinak díky moc Jo a ještě otázečka - kolik máš z toho množství asi tak palačinek?
Já do těch palačinek dávám i trošku medu nebo cukru, jsou pak sladké a chutnají mi i samotné
Třeba:
1 špetka cukr krupice
2 lžíce rozpuštěné máslo
2 ks vejce
500 ml mléko
280 g hladká mouka
1 špetka sůl
http://www.kuchyne.cz/recepty/bajecne-francouzske- palacinky-294.aspx
správně se mají potírat džemem ve kterém je bílé víno
půl litru mléka, špetka soli, 1 vejce, 14-16 lžic hladké mouky (řídím se hustotou těsta),
dělám je na titanové pánvičce - používáj jen kapičku oleje
Tímto tématem jste mě inspirovali, jak partnera potěším sobotní snídaní - miluje je potřené domácí broskvovou marmeládou
nebo:
430 ml mléka smíchaného s vodou
4 vejce
špetka soli
225 g hladké mouky
1 polévková lžíce cukru
4 polévkové lžíce másla
Reaguji na lole: zkoušela jsi je? Jinak by to mohl být ten recept co jsem já měla. Už si to moc ale nepamatuju. Je to tak rok co jsem je dělala a musela jsem si navíc všechny ingredience pokrátit, protože to bylo myslím z litru mléka, což by bylo fakt moc.
když přidáváte cukr rovnou do těsta, nepřipalují se pak?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.