arrow
profile_image
Mylady
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já tedy banoffi miluju! Dělám ho do keramické formy na muffiny jako dezert postačí každému jeden kus! Je to totiž sladká bomba.

Reaguji na Mylady: a jaký máš recept? Jen bych z něj udělala menší dort pro přítele. Bude mít velký od rodičů objednaný, ale já mu chci dát takový menší

arrow
profile_image
Mylady
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Sušenky, šlehačku, banán a karamel navrstvím do té formy na muffin. Mu že se dát i do skla je to velmi snadné. Recept nemám prostě to dělám takto

Reaguji na Mylady: a karamel normálně z plechovky? kupovaný nebo upravený?

arrow
profile_image
Mylady
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na evixik: kupuju taky ten z plechovky.... Je docela v pohodě. Nechce se mi vařit

Reaguji na evixik: budu, mě je totiž jedno jak to vypadá, nechci to dárkem..hlavně když to bude dobré a to jen z obrázku nezjistím

arrow
profile_image
sabina1990
od 26. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji True: Protože dělám celkem často medovník tak musím říct, že to kupované, je naprosto srovnatelné s tím doma vařeným.

Fakt? Já taky dělám často medovník a na vánoce cukroví, kde je karamelový krém a já byla tedy hodně zklamaná... Ta konzistence a chuť ...Já když četla o téhle novince, tak sem si myslela, že prostě vzali to jejich salko a uvařili ho, aby nám ušetřili čas, ale bohužel sem byla hodně zklamaná a už nikdy víc...Ale tisíc lidí tisíc chutí

Reaguji na sabina1990: takže doporučuješ koupit normální salko a uvařit si jej raději sama?

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji sabina1990: Ta konzistence a chuť

Je úplně stejná jako když obyčejné salko vaříš dvě hodiny v hrnci nějak jsem nenašla rozdíl.
Krém dělám jedna plechovka salka a jedna kostka másla - ušlehat.

arrow
profile_image
sabina1990
od 26. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na evixik: No za mě určitě doporučuju koupit salko a sama si ho uvařit. Ale jak vidíš jsou tu i jiné názory... Ale celá naše rodina teda poznala rozdíl, tak nevím... Tak zkus oboje a uvidíš

Reaguji na sabina1990: no tak já jej určitě uvařím, nevím co bych sním zkoušela, žiju sama s hafákama a určitě bych nesnědla takové dva dorty během týdne zkusím karamel našlehat do karamelového krému pravděpodobně, snad se to naporpvé podaří

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Holky já už jsem ten bánanovo-karamelový párkrát dělala, a nevím čím to je, ale občas ten karamel krásně ztuhne a někdy teče.. Chce to pořádně vychladit, někdy dávám i na chvilku do mrazáku.. Ale je to teda šíleně sladká bomba! Stačí kousíček..

P.S. Teď jsem si všimla, že ho dělám trošku jinak (podle Elle, ne podle Albert magazínu), ale budou asi srovnatelné.
Banánovo karamelový dort podle Elle:
250g oblíbených sušenek
250g másla
100g třtinového cukru
1 salko
banány
smetana na šlehání

Sušenky nadrtíme (jde to lehce v mixéru), rozpustíme půlku másla a smícháme se sušenkovou drtí. Touto hmotou vyložíme dortovou formu (uděláme cca 1-1,5 cm okraj). Tento "korpus" dáme chladit do ledničky.
V hrnci rozpustíme druhou polovinu másla a přisypeme třtinový cukr. Mícháme, dokud nevznikne karamel. Odstavíme z plotny a nalijeme k tomu 1 salko, rozmícháme a dáme zpátky na plotnu. Mícháme, dokud nezačne vařit, a poté cca 5 min povaříme. Nalijeme na korpus a poklademe banány. Necháme dobře vychladit. Před podáváním ušleháme šlehačku a podáváme s kopečkem šlehačky nebo zmrzlinou.

Já mám banoffee třeba hrozně ráda. Jo je to sladký a asi stejně náročný jako recepty na nepečené dorty s kysanou smetanou a piškotama. Ale mě i kamarádům banoffee fakt chutná!

Já mám banoffee třeba hrozně ráda. Jo je to sladký a asi stejně náročný jako recepty na nepečené dorty s kysanou smetanou a piškotama. Ale mě i kamarádům banoffee fakt chutná!

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené