Reaguji na Tiakia: tak dobrá, aby to vypadalo podobně. Na ořechové korpusy s máslem mám averzi. Chtěla bych něco takového. No jdu zapátrat dále..
Reaguji na sevila: budeš jej zkoušet?
Tento mám vyzkoušený a je dobrý
http://www.frekvence1.cz/pub/cs/volny-cas/recept-f 1/bananovy-dort-91.shtml
Jen jsem do krému přidávala ještě tento ztužovat http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7 puggd.cz.html
Nebo tento dort je taky výborný a do náplně si můžeš dát ovoce dle chuti.
http://recepty.vlasta.cz/skola-vareni/krok-za-krok em/jak-na-rolovane-dorty-boruvkova-charlotta-7026. aspx.
Tento dort dělám nižší a na dno dortu místo korpusu naskládám zbytek roládek.
Reaguji na Tiakia: S prominutím, ale tohle je obrovský hnus! Doma zkaramelizovanému salku se to za mák nevyrovná. To kupované je hnusné chuťově a konzistenci to má jak lepidlo. ... Jinak já podle albertu občas něco uvařím/upeču a zatím jsem nebyla zklamaná. Vzhledem k tomu, že magazín vede Dita Pecháčková, tak nepředpokládám, že by tam byly nějaké blafy...
Cituji sabina1990: S prominutím, ale tohle je obrovský hnus!
V pohodě,mně jako hnus přijde ten koláč nebo jak nazvat to na obrázku
Cituji sabina1990: tohle je obrovský hnus! Doma zkaramelizovanému salku se to za mák nevyrovná.
Protože dělám celkem často medovník tak musím říct, že to kupované, je naprosto srovnatelné s tím doma vařeným.
Reaguji na evixik: Mě se to tedy celkem líbí, pokud máte rádi hodně sladké. Já často nakouknu do tohoto magazínu, myslím, že jsou tam fajn tipy a hlavně jednoduché recepty, rychlé
Reaguji na missshop: mě také, jednoduché a k rodinnému malému posezení pokud nejste žádná kuchařka ani zručná ve vaření a chcete příteli udělat radost. Bohužel, pokud karamel bude stále rozteklý a ani trochu neztuhne, tak to opravdu bude rozblemcané :/
Cituji evixik: Bohužel, pokud karamel bude stále rozteklý a ani trochu neztuhne, tak to opravdu bude rozblemcané :/
Možná bych udělala pudinkovo-máslový krém z karamelového pudinku a pak ho vyšlehala s dvěma plechovkama toho karamelového salka, tak by to mohlo po vychladnutí držet. A tu dvojitou dávku bych udělala proto, že na fotce to vypadá, že na banánech není hned šlehačka, ale další dávka krému. Ale je to jenom takový nápad, do tohoto dezertu bych se nepouštěla, taky se mi moc nelíbí...
Reaguji na jiiira:
Tak jsem se špatně podívala, pardon Banány jsou nahoře, takže dávka by asi stačila z jednoho Salka
Reaguji na jiiira: Reaguji na jiiira: tak mě to přislo ja přípustná varianta všech mých požadvaků: žádná čokoláda ani jahody, zároveň sladké a zakomponovat dotoho banány, nemáš nějaký tip na něco takového?
Bude to klasický banoffee pie - recept už byl v Apetitu. Je hrozně sladký a jak psala Tiakia, celkem zbytečný. Raději upeč korpus, dej na to karamelpvý krém a poklaď banány a šlehačkou - milému jsem udělala takový dort k narozeninám a měl obrovský úspěch, udělala jsem tento, volila jsem vlevo uvedenou karamelovo-banánovou variantu.
Reaguji na jiiira: děkuji, něco jsem již hleda, ale spíše bych chtěla ozkoušený recept jelikož nemám v pečení a v dávkování cit, takže potřebuji jasný postup, jasně dané množství ingrediencí atd.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.