Reaguji na Suzie: takhle se přesně dělá frappé. Miluji ho, ale s ledovou kávou to asi moc společného nemá. Já mám teda pořád v hlavě, že ice coffee v restauracích je se zmrzkou.Ale to bude asi zase něco českého á la tiramisu z pomazánkového másla.
no, přítel po mě chtěl frappé, tak jsem se koukla po netu a udělala jsem ho tak, že jsem udělala presso, přidala led, cukr a mlíko, rozmixovala jsem to a nalila do sklenice, bylo to výborný
Vezmu shaker hodim rozpustnou kávu, cukr, lžičku granka, přihodím led a zaliju mlikem Třepu třepu a třepu, někdy si dám navrch skořicu
Já si to připravuju, tak že v smíchám kávu s cca 100ml studené vody, naleju do mixéru, přidám vanilkovou zmrzlinu, mléko a trochu ledu a rozmixuju. Hrozně mi to tak chutná.
Ještě jak jsem dělala v cukrárně tak jsme ledovou kávu dělali z nescafé... Zalili vařící vodou, nechali vychladnout, dali do ledničky... Pak se do skla dala smetanová zmrzlina, zalilo kávou a nahoru šlehačku Mlíko se tam rozhodně nedává
Baristi dělají ledovou kávu tak, že do skleničky hodí pár kostek ledu do ní nechají překapat espresso z kávovaru. tím, že káva teče na led pomalu se schladí a zůstane chuť kávy. Mléko, cukr, šlehačku nebo zmrzlinu přidáte dle chuti.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.