Ahoj,hrozně mi chutná silná studená káva,poradíte někdo jak ji udělat doma asi klasicky a nechat vystydnout,to nebude ono,napadlo mě ještě zalít rozpustnou kvalitní kávu mlékem?
Mamka to dělá tak, že studeným plnotučným mlékem zalije klasickou rozpustnou kávu - dá do shaku a třese a třese Nebo kupuje Frappe v pytlíčku a postup stejný, je to lahoda!
Cituji ivovyto: dá do shaku a třese a třese
Tak by se ale dělalo frappe ne? Ice kafe je něco jinýho. Mně osobně nikdy nechutná - hrozně hořký a mělo by být bez mlíka. Frappe je často s mlíkem a má bohatou pěnu. Esi se nepletu
Jinak recept z netu:
Ice Caffé
Všechny přísady (espresso, káva, led, cukr a speciální sirup) důkladně promixujeme. Mixujeme asi 1 minutu a servírujeme ve velkých sklenicích.
méně než
10 příspěvků
Já si nasypala Nescafé do lahve, zalila mlékem, trochu kokosového sirupu Monini, ledovou tříšť a protřepala a bylo to super. Ale je to taková moje slátanina
Cituji darig: Já si nasypala Nescafé do lahve, zalila mlékem, trochu kokosového sirupu Monini, ledovou tříšť a protřepala a bylo to super. Ale je to taková moje slátanina
mhmmm, ale zní to dobře
Instatní káva,led,monin sirup-jsou různé příchutě,můžeš si vybrat (čoko,bílá čoko,karamel.mandle,skořice...) a místo mléka jsem tam někdy kydla smetanu na šlehání,sice kalorická bomba,ale mňamózníííí
Ice coffee se pije hrozně moc v Řecku - osobně nevím, co na tom lidem chutná, když je to v podstatě hořká našlehaná pěna. kde se bez horké vody pořádně nedokáže rozvinout aroma kávy, ale třeba náš šéf jich vypil až 6 denně!
Co jsem měla možnost shlédnout, tak do mixéru nahážeš vodu, tříšť a rozpustnou kávu a šleháš. Pak se to naleje do sklenice s ledem a je hotovo.
Lepší je frappé, také tolik nezaťěžuje ledviny a neodvodňuje tělo, když je tam mlíčko
Ps: s tím kokosovým moninem to musím vyzkoušet
Cituji Emma_Belle: Lepší je frappé, také tolik nezaťěžuje ledviny a neodvodňuje tělo, když je tam mlíčko
no to je ale blbost, jednou je tam kofein a odvodňuje ať je tam v tom mléko nebo nee
Cituji Emma_Belle: ce coffee se pije hrozně moc v Řecku - osobně nevím, co na tom lidem chutná, když je to v podstatě hořká našlehaná pěna
když si řekneš, tak tam ti tam to mléko přilejou
Reaguji na tetalee: jinak dělala jsem to takto:
rozpustnou kávu zalít studenou vodou a vyšlehat strojkem na frapé do husté pěny. Přilít mléko a podle chuti dosladit a přidat kostky ledu
Reaguji na Lucrezia:
já někde četla, že mléko může fungovat jako takový filtr - samozřejmě odvodňuje každá káva, ale pokud je to teda blbost, tak bych stejně řekla, že slabší kafe s mlékem je lepší než silná ice káva bez mléka.
Já si ji dělám tak, že do šlehače (může být i shaker nobe pet flaška ) dám lžičku rozpustného kafe a půl lžičky cukru (podle chuti samozřejmě) a doliju troškou vody - opravdu tak 1 cm našlehám a vzniklou pěnu naleju do sklenice a nakonec doliju trochou vody a mlíkem
super holky hned jak budu doma zkusím různý varianty a uvidím co mi bude šmakovat víc,děkuju
a ještě holky hned jsem koukla na ty sirupy na netu,ale jetam přes stovku poštovný,což se mi dávat teda nechce,i když už jsem měla vše vyplněno a málem objednáno,rozhodla jsem se ještě zeptast vás,jestli ho mužu sehnat někde normálně běžně v obchodu,globus nebo tak...díky
méně než
10 příspěvků
Ke kávě je dobré vypít sklenici vody, to by mělo to odvodnění vyrovnat
Reaguji na tetalee: Máte někde v okolí Makro? Tam se to prodává, jinak nevím, ale v větším marketu snad jo!
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.