Jak si tak ležíme - moje chřipka a já, popíjím čokoládový čaj s medem, své nízké chuťové pudy mám tímto ukojené
INAVA
Ty teda v těch receptíkách jedeš, a to je dobře, moc dobře, jsi šikulka, i že tam vkládáš za ostaní, je to přehledné...díky
Hojky - šikovné receptíky ny kytičkové polévky by nebyly?
PPOJISTKA
Pozdě, ale dohledala jsem ještě recptík na chřest, vkládám mezi recepty....
Cituji delfinka: poprvé sóju a teda vůbec mi nechutnala
já to taky moc nemusím. Manželovi jsem to v době, kdy posiloval hodně vařila, ale nikdy jsem neměla odvahu to ochutnat. Tak nějak mě to odpuzovalo, nebo co. Prostě vím, že pokrmy ze sojového masa asi vařit nebudu. takže nejsi sama
Petronyla25
mě právě naladily na sóju tyhle stránky a pak jsem si nadávala, že jsem nemohlo a že to určitě neumim upravit a letělo to do koše všechno, bylo mi z toho na zvracení..tak se zaměřim jen na mlíko, jogurty a gramulát
tak to jsem ráda, že nejsem jediná
Tak to já sojové maso přímo zbožňuju, v číně je skvělé, správně ochucené nebo s jakoukoliv omáčkou třeba paprikovou, to je mňamka. Výhoda je, že si můžu dát třeba sojovou čínu s celozrnnou rýží a je to podle pravidel dělenky, to je skvělé. Celé plnohodnotné jídlo i s přílohou.Nebo sojový guláš s celozrnnými těstovinami, ách. Zítra jedu kytičky
ppojistka
Máš ho tam, brouku!
delfinka
Kupuju nejraději Pekingské nudličky - povařím je klidně půl hodky v zeleninovém bujónu,vyndám je z vývaru, nechám okapat,pak hodně zakapu sójovou omáčkou - nejvíc mi chutná z Lidla - je taková hutná - nudličky pěkně obalím v Solamylu, klidně ještě trochu prokápnu sójou a smažím na rozpáleném olivovém oleji na teflonové pánvi - je to taková šmakuláda, že tuhle úpravu může celá rodina....
Marianne
tak to já zase naopak jdu do zvěře, právě jsem vkládala nějaké recepty na naše nové fórum, a úplně se mi zbýhají sliny, jak se těším na kus sýra!
Marianne
tak myslíš, že bych ho měla třeba ještě naložit? než ho začnu vařit? právě s tim, jak jste ho tady chválily, jste mě navnadily, a proto jsem ho i koupila ale asi nejsem sójová kuchařka
delfinka
já se k tomu naložení moc nepřikláním, protože i když je olivový olej povolený, tak moc jakéhokoliv tuku s kytičkami není dobré, takže spíše vařit v tom zeleninovém bujonu, to je základ a naložit se dá jen v koření bez oleje, uděláš si takovou kašičku z vody a oblíbeného koření, třeba té sojovky, já používám ještě worcester, sladká paprika, cibule, česneková pasta, cokoliv, co ti chutná a nechat to pořádně nasáknout
já sojové nudličky vařím s provensálským kořením s bujonem,, a cibulí aby to nasáklo nějaký šmak,, pak jsou vynikajicíííí
delfinka
Nevzdávej to, děvče, zkus to ještě.
Poprvé, když sója přišla jako novinka, mamka ji uvařila k nedělnímu obědu - chudák, taky nevěděla jak, udělala k tomu prapodivnou omáčku,my byly děti, bylo nám blbý říct, že to je hnusný, protože to rostlo v puse...až když to asi po 20 minutách trapného přežvykování vyplivl taťka, s tím,že se to fakt nedá jíst, mamka nám přiznala pravdu...a my to mohly se ségrou odnést ze stolu....zase je to jeden z obědů, na které ráda se smíchem vzpomínám, protože tu atmosféru - vykulovaný oči, trapný mlčení a mlaskání....jako Pelíšky....budu vidět snad vždycky....
delfinka
Nakoukni do dělených receptíků,dávala jsem tam recept na sojové masíčko a věř mi u v celé naší rozvětvené rodině to všem moc chutná.I zapřísáhlým,kteří tvrdili,že sojové maso nepozřou.Jak budu mít chvilku,přidám tam další.
děkuju za rady!! zkusím a dám vědět ty recepty jsou super, jste zlatíčka. přesouvám se na brigádu, tak se odhlásím a připojím zítra, mějte se krásně a ať nám to sluníčko vydrží, papa
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.