Cituji Kathlyn: no to jo, to je mi jasný, ale já bych chtěla spíš nějaké normální jídlo, co se dá jíst k obědu, třeba nějaké plněná rajčata?
Aha, promiň. Špatně jsem to pochopila
Mám ráda dušenou cuketu s rajčaty:
Na olivovém oleji osmažím cibuli, na to cuketu pokrájenou na kostky, malinko podlít vodou, po chvíli přidám nakrájená rajčata, a dusím až je cuketa měkká. Nakonec přidám česnek, osolím, opepřím, a trochu zakápnu sójovou omáčkou. Výborné ke špagetám (posypat sýrem), nebo jen tak třeba s topinkou. Jde to i s bramborama, nebo rýží, ale u nás vedou právě ty špagety.
ahoj, včera jsmena obědě ve vegetariánské restauraci měli úplně super plněné a zapečené rajčata. plněná hlívou teda a jinak mě napadá že já bych klidně naplnila třeba žampiony s vejcem, jako nějakou míchanicí z toho a tak, nebo přidat sýr, šunku ještě..mňam!a k tomu jen tak brambory nebo chleba...
Na plech nakrájet brambory, přidat nakrájená rajčata (může jich být hodně, scvrknou se), okořenit a dát péct do trouby. Po upečení přidat ještě česnek - rychlá mňamka
Rajčata a mozarella.
Miluju tuhle kombinaci
já dělám zapečená rajčata s lilkem
nejdřív osmahnu na pánvy na plátky nakrájený lilek, který ale nechám nejdřív vypotit , mezitím nakrájím rajčaa na 1cm plátky, připravím si zapekací micku a prokládám vrstvy, lilek, rajče nato sýr chedar nebo goudu, nasekaný česnek a nasekanou bazalku, a udělám tak tři vrstvy, končím sýrem, zapékám cca 15 -20 minut, výborné k večeři nebo jako příloha
Já jsem si teď hodně oblíbila recept na těstoviny s ricottou - jednoduchý, rychlý a moc dobrý
Ahoj
já si občas udělám Brusketky (Bruschetta) je to fajn a rychlý.
Stačí jen veka, rajčata, bazalka, sůl, pepř, olivový olej a česnek.
Veku se dá péct do trouby dokud nebude zlatá a křupavá. Mezitím se nakrají rajčata na malé kousky a česnek třeba na malý plátky přidá se vše ostatní, promíchá a tahle směs se pak dá na tu opečenou veku. Je to fajn předkrm a nebo taková "bašta" k telce
Rajčata s mozzarelou, to je moje letní závislost Potom Bruschetta jak píše Cris21, to je taky mňamka.
Dál dělám z rajčat česneku a bazalky (nebo oregána) omáčku na noky - ještě k tomu přidávám slaninku nebo kuřecí maso.
Zapečená rajčata s brokolicí a sýrem...
Zrovna rajčata jsou taky věčný, dá se s nima udělat tolik věci
Rajčata dobře chutnají v kombinaci se špenátem - takže jen nahrubo nakrájet, přidat omytý listový špenát, citr. šťávu a olivový olej a jednoduchý salát je hotový. Kdo má rád česnek, může ho přidat místo citrónu.
Taky se z rajčat dají dělat různé salsy (pikantní i jemnější), nebo se můžou přidat do avokádového quacamole. Anebo studené gaspacho s rajčaty, okurkou a paprikami, to je ideální letní polívka.
A co sušená rajčata? Neznám sice postup, ale kupuju si je hotové, předpokládám, že se nějak usuší (asi v sušicce) a pak nakládají do oleje s různým kořením, česnekem, chilli apod. Myslím, že je to dobrá varianta, hlavně sušená rajčata jsou chuťově úplně někde jinde, pokud už jsi přejezená té typické rajčatové chuti, dlouho vydrží. Já je miluju do těstovin, se smetanou apod. naprosto luxuní záležitost.
Vynikající jsou lasagne - vrstva lasagne, vrstva opečeného ,okořeněného mletého masa, pak rajčata, (já dávám oloupaná, bez peciček) mozarela, bazalka, podušené žampiony. Po několika vrstvách zaleju sýrovým bešamelem a dám zapéci. Jíst horké, když zbyde, tak mlsám i studené.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.