V zahradě se nám urodilo hoooodně rajčat. No jíme je akorát tak k chlebu se šunkou. Nic jiné mě totiž z rajčat nenapadá. Máte nějaký dobrý recept z rajčat, který by se dal udělat k obědu?
Cituji free-heart: Kečup, protlak,..
no to jo, to je mi jasný, ale já bych chtěla spíš nějaké normální jídlo, co se dá jíst k obědu, třeba nějaké plněná rajčata??
Miluju rajčata
Salát z rajských se dá jíst k čemukoliv.
Lečo.
Rajská.
Na oleji opražit česnek, na to rajčata, rozvařit a polít s tím těstoviny.
Šopák.
Naplnit vydlabaná rajčata směsí (žampiony, sýr, kuskus...), zapéct.
Vyzkoušej tuto výbornou rajčatovou omáčku, pokud jí uděláš víc, můžeš ji ve sklenicích sterilovat a máš na zimu.
http://www.apetitonline.cz/recepty/5200-zakladni-r ajcatova-omacka.html
http://www.apetitonline.cz/skola-vareni/3138-skola -vareni-rajcatova-omacka-z-trouby.html
Pokud chceš něco ze syrových rajčat, pak mám oblíbený salát:
na kostičky nakrájet okurku, rajčata, papriku, vařené vejce, tvrdý sýr, tavený sýr, sůl, pepř, zakysaná smetana a troška tatarky nebo majonézy. Někdy přidávám šunku nebo sterilovanou kukuřici. Nejlepší je, když se nechá chvíli uležet (cca 1/2 hodiny v ledničce), s pečivem nebo i jen tak samotný je výborný.
my děláme dušená rajčata, nakrájená na pánvi, k tomu nějaké koření a sýr, trochu kečupu.. a k tomu zakusovat chleba je to fakt lahůdka
k těstovinám - orestuji cibulku s česnekem, pak přidám rajčata nakrájená na měsíčky, trošku podleji vodou, osolím, opepřim, přidám bazalku, oregano a nechám dusit dokud rajčata nezměknou ( cca 10 minutek) pak celé rozmixuji a dle potřeby dochutím nebo doředím vodou, naliju na těstoviny + zasypu sýrem. někdy přidám sýr už přímo do omáčky....
Dále salát - rajčata, cibule, ředkvička + paprika nakrájím na kousky, osolím, opepřím + trošinku moučkového cukru, fakt jen trošku (přítel teda dává hodně, to já moc nemusím) zamíchat, nechat odležet hoďku, dvě....
Pak přidávám do toustů - lučina, hermelín, rajče, sůl, pepř - zapéct.
K zapečeným bramobrám - brambory na kousky, osolit + gril.koření, zalít smetanou přidat rajčata, zapéct....
Ten kečup ještě promyslete. Není nic lepšího, než domácí kečup
Můžu se po něm utlouct a kdykoliv během roku dostanu chuť na špagety, rajskou omáčku (polévku) tak z domácího kečupu je to raz dva hotové, vynikající a zdravé.
Jinak ještě doporučuju lečo - mňam. S čerstvým chlebem je to pochoutka
A pokud doma pěstujete bylinky (čerstvou bazalku apod.), pak doporučuju rajčatový salát s bazalkou a zalité smetanou.
Čerstvá rajčata s mozzarelou a bazalkou pokapané kapkou citrónu a olivovým olejem,a aby tě to zasytilo můžeš si k tomu dát opekáné pečivo..Mňam to miluju!
Omáčky na špagety s čerstvých rajčat jsou taky skvělé!miluju tu boloňskou!
Pečená rajčata plněná balkánským sýrem.
Šopský salát,řecký salát....víceméně TÉMĚŘ na všechny saláty lze použít rajčata!
Napadá mě spousta jídel s rajčaty
Domácí kečup je vynikající .
My děláme rajčatový salát (cibule, rajčate, sůl a pepř, ocet, cukr, kapka olivového oleje).
Nám se letos taky urodilo hooodně rajčat, tak se podělím o můj oblíbený recept.
Pečená rajčata v medové marinádě: rozkrájená rajčata na půlky nebo čtvrtky dej na plech, zalej marinádou, kterou si připravíš z olivového oleje, balzamikového octa, pepře, soli a samozřejmě medu. Posyp rajčata na plátky nakrájeným česnekem a čerstvými větvičkami timiánu.
Rajčata zase tolik nemusím, ale tenhle recept přímo miluju Můžeš je jíst teplé i studené a k tomu např. rozpečenou bagetku. Vyzkoušej a dej vědět jak chutnalo
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.