já peču strašně ráda, ale spíš takové nějaké placky s lehkými krémy a ovocem a nebo se zakysanou smetanou, ty máme nejraději. Teď už peče i dcera, tak to je fajn, jenom jak si má pak člověk udržet postavu
Ela
a to koření jaké používáš?
Ela
díky, zkusím to. Jsem zvědavá co na to ti mí chlapi budou říkat..
Leo
ještě je dobré když se potře kečupem s česnekem. Já dávám sýr na plátky a na to ještě nastrouhanou nivu
Holky
tak jsem dopoledne spáchala pudinkovou bábovku. Potvrzuji, že je moc dobrá, ale sušší. Tak příště zase tvarohovou
Mně se včera velmi nepovedl tvarohový koláč. Měl být z tvarohu, smetany, bretoňských máslových sušenek, borůvek a z želatiny. A vůbec to neztvrdlo, nevíte někdo, jak správně na želatinu, mám takový plátky. Nechala jsem je namočit 5 minut ve vodě a pak se měly zašlehat do smetany, což nešlo a na obalu želatinových plátků bylo napsáno, že se zašlehávají do teplého....
Z minulých pokusů si pamatuju, že se želatina vždy zašlehávala do teplé smetany. Jak pracuje se želatinovými plátky?
Já peču z těsta: 1 hera, 1 měkký tvaroh, 250g mouky, 1 vejce.
půlku dělám na sladko a půlku na slano.
Vyválím plát cca 3 mm vysoký a nakrájím na čtverečky 6 x 6 cm.
Pak nasladko dám osminku jablka nebo půl švestky z rohu do rohu a protilehlé rohy zmáčknu s sobě. Po upečení sypu cukrem moučkou.
Naslano plním sterilovanou cibulkou s kouskem nivy nebo hermelínu nebo nějaké uzeniny. A před upečením posypu česnekovým kořením.
Jdu to péct za chvilku, dovezli jsme čerstvý burčák z moravy a večer si hromadně vyměníme krev Je toho 14 litrů tak ať to máme čím zajídat.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.