Zdravé konjakové těstoviny, po kterých nepřiberete, ale naopak hubnete

Jsme národem, který miluje italskou a asijskou kuchyni. K těm neodmyslitelně patří nudle, rýže a veškeré těstoviny, upravené na tisíc způsobů. Jenže každý, kdo si hlídá váhu nebo drží dietu, ví, že ty klasické obsahují spoustu kalorií, sacharidů a ve většině případů i lepek. A tak je ze svého jídelníčku rovnou vyřadí. A co když vám řekneme, že to vůbec není nutné? 

Místo běžných příloh totiž můžete sáhnout po konjakových přílohách, které jsou pro snižování váhy nebo udržování štíhlé linie ideální. Chutnají skvěle a jsou také ideální pro všechny, kdo se potýkají s intolerancemi na potraviny.

Zázrak jménem konjak

zoom

Pokud byste vyrazili do Asie, na konjakové přílohy narazíte na každém kroku. Jedí se zde po staletí a místní si bez nich svůj život neumí představit. Rostlina konjak, z jejíž hlízy se tyto těstoviny vyrábějí, roste totiž právě zde. Konjak je bohatým zdrojem cenné vlákniny glukomannan, která má blahodárný vliv na celkové zdraví. Snižuje cholesterol a ovlivňuje vstřebávání tuků a cukrů v krvi, ale největší pozornost si získal jako doplněk na hubnutí. “Kalorická hodnota glukomannanu je pro organismus velmi nízká, proto je hojně využíván při redukčních dietách, nadváze a obezitě. U rozpustné vlákniny je běžné, že vstřebává vodu a zvětšuje svůj objem, ale glukomannan má tyto účinky extrémně silné. Je totiž schopen nabobtnat až na úctyhodný 50násobek své původní hmotnosti. Díky tomu vyvolává i přes zanedbatelný energetický obsah zřetelný pocit sytosti v žaludku a potlačuje hlad,” vysvětluje výživová poradkyně Monika Rychlovská Tělupilová

Konjak a hubnutí

Proč jsou konjakové přílohy tak skvělé a doporučujeme je jako potravinu vhodnou k hubnutí, odlehčení jídelníčku či jako skvělou potravinu pro všechny, kdo se potýkají s intolerancemi na potraviny? Obsahují pouhých 9 Kcal na 100 gramů, což je o 94 % méně kalorií oproti běžným přílohám. Jsou veganské, bezlepkové, zcela bez sacharidů, tuků, cukru a soli. Nenajdete v nich ani laktózu či přidaná barviva a opravdu zasytí. Proto jsou vynikající volbou pro vegany, vegetariány, celiaky, diabetiky a pro ty, kdo mají intolerance na laktózu nebo trpí obezitou. Jedná se prakticky pouze o zdravou vlákninu, která organismem projde a zároveň vám vyčistí střeva. Pozor ale, i u konjakových těstovin najdete rozdíly. Hledejte ty, které mají označení BIO – jen u těch budete mít jistotu, že byl konjak na jejich výrobu pěstován v lokalitách mimo civilizaci a není tak toxikován nebezpečnými látkami. 

Právě takové najdete na www.slimpasta.cz, kde je můžete rovnou koupit a vyzkoušet.

img

Konkrétně konjakové přílohy Slim Pasta se nemusí vařit, což vám ušetří čas při přípravě jídel. V nabídce naleznete nudle, špagety, fettuccine, penne, ale i tolik oblíbenou rýži. Představte si to nepřeberné množství variant receptů, které se dají z takového výběru těstovin připravit. Po jejich konzumaci budete mít jistotu, že jste tělu dodali zdravou potravinu bez zbytečných kalorií, lepku, přidaných glutamátů, chemických látek a sacharidů. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Záhadný kratom: Co je o něm dobré vědět?

Záhadný kratom: Co je o něm dobré vědět?

Životní styl komerční článek

Snad každý již slyšel o kratomu, ať už z médií, sociálních sítí nebo od svých blízkých. Pokud neminul ani vás, tak jistě víte, že tento zelený prášek vyvolává horlivé diskuze. V čem spočívá jeho kouzlo a proč se o něm tolik debatuje?

NOVÉ
Městská móda v dubnu - rozbor nejnovějších streetwear trendů a inspirace přímo z ulic v dubnovém měsíci

Městská móda v dubnu - rozbor nejnovějších streetwear trendů a inspirace přímo z ulic v dubnovém měsíci

Životní styl komerční článek

Jestliže máte rádi vzdušné a pohodlné outfity, bude pro vás dobrou volbou streetwearová móda. Ta má ženám i mužům hodně co nabídnout. Jestliže nejste zrovna módní znalci, nezoufejte. Níže vám prozradíme, jaké oděvy, doplňky a boty frčí v dubnu v outfitech v městském stylu. Inspirace je tu!



NOVÉ
Sandály na podpatku? Boty pro zvláštní příležitosti

Sandály na podpatku? Boty pro zvláštní příležitosti

Životní styl komerční článek

Sandály na podpatku jsou nezbytným kouskem v šatníku každé ženy, která se chce cítit sebevědomě a elegantně při zvláštních příležitostech. Tyto boty kombinují komfort a styl, což je činí ideální volbou pro různé slavnostní události, od svateb po formální večeře a významné oslavy. Níže se podíváme na tři klíčové aspekty sandálů.