Následující pokrmy mají mnoho společného. Vedle toho, že jsou rychlé a výživné pro tělo, jejich stěžejní suroviny naleznete
v bio kvalitě na novém dm online shopu. Nemusíte si tedy zdlouhavě lámat hlavu, zda v nejbližších potravinách najdete quinou, bulgur, červenou čočku nebo sušená rajčata. Všechny tyto ingredience na vás čekají pod
značkou dmBio v internetovém obchodě. Stačí párkrát kliknout.
Quinoa s červenou řepou a kuřecím masem
Suroviny:
1. Kuřecí maso nakrájejte na kousky, osolte, okořeňte grilovacím kořením a osmažte na pánvičce.
2. Jakmile maso lehce zezlátne, přidejte nakrájenou zeleninu, přikryjte pokličkou a poduste, dokud zelenina nezměkne.
3. Uvařte quinou.
4. Smíchejte quinou se směsí na pánvi.
5. Přidejte lžíci olivového oleje, salátové koření, vlašské ořechy a nechte několik minut odstát, aby se spojily chutě.
6. Podávejte teplé.
Čočková polévka s mrkví
Suroviny:
- 3 hrsti dmBio červené čočky
- 1 velkou mrkev
- dmBio olivový olej
- sůl
- pepř
- 2 rajčata
- zakysanou smetan
Postup:
1. Ponořte propranou červenou čočku do hrnce, lehce osolte a vařte přibližně 15 minut.
2. Na pánvi poduste mrkev nakrájenou na kolečka a přidejte lžíci olivového oleje.
3. Smíchejte mrkev s čočkou.
4. Přidejte nadrobno nakrájená rajčata.
5. Dochuťte solí a pepřem.
6. Servírujte teplé s lžící zakysané smetany.
Bulgur se sušenými rajčaty a parmazánem
Suroviny:
1. Povařte bulgur v osolené vodě přibližně po dobu 5 minut, poté hrnec přikryjte pokličkou a nechte bulgur uležet ještě asi 10 minut.
2. Měkký bulgur promíchejte a přidejte lžíci olivového oleje. Nechte zchladnout.
3. Na pánvi lehce opečte nakrájenou papriku a jarní cibulku.
4. Smíchejte zeleninu s bulgurem, přidejte sušená rajčata, bazalku a citronovou šťávu, dochuťte kořením.
5. Podávejte teplé s hustým posypem parmazánu.
Nakupte si produkty dmBio z pohodlí domova online a pochutnejte si na zdravých podzimních večeřích!
Komentáře
Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit