Jak jste na tom Vy? Děláte si bylinkové čaje nebo raději vyrazíte do lékárny pro nějaký přípravek v tabletkách?
Poraďte něco osvědčeného na nachlazení.
kopiva
Ela
Na nachlazení jsou dobrá homeopatica. Prodávají se v lékárně, já mam ozkoušené oscilococcinum.
Vačička
díkjy, zkusím to a uvidím.
Ela
Jsou ozkoušená i mou kolegyní z práce. Tyhle jsou přímo na nachlazení, pak existují i na škrábání v krku. Neni to až tak drahé a myslim, že opravdu účinné. Lepší užít hned při náznaku, rozjetou virozu to asi nevyléčí , jak mi sdělila lékařka.
Oscillo je super, když to vypadá že se něco blíží, taková únava celého těla, tak si dám jednu tubičku po 6 hodinách - celkem 3. Je dobré to chytit zavčasu a pak to zabere okamžitě, teda aspoň na mne.
Ještě je dobré - Paragrippe taky od Boiron homeopatikum, to po 2 hodinách. Na někoho to ale nezabírá, takže to chce odzkoušet.
Bylinkový chléb z květináče
(na 2 bochníky):
* 500 g hladké mouky
* 200 ml mléka
* 42 g droždí (1 kostku)
* 2 menší cibule
* 1 stroužek česneku
* 50 g másla
* 2 vejce
* cukr krystal
* půl lžičky soli
* půl lžičky fenyklu
* půl lžičky rozmarýnu
* 4 lžíce kopru
* muškátový oříšek
* slunečnicová semínka
* 2 hliněné květináče s průměrem 14 cm
* máslo na vymazání květináčů
Postup:
Do hrnečku s vlažným mlékem rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek zpěňte na másle. K mouce přidejte kvásek, vejce, sůl, lžíci cukru, fenykl sekaný najemno, rozmarýn, kopr a špetku strouhaného muškátového oříšku a zpěněnou cibuli s česnekem.
Vypracujte těsto, přikryjte je čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 20 minut. Potom ho rozdělte na 2 poloviny, které dejte do vymazaných květináčů a nechte ještě 15 minut kynout. Vrchy bochníků potřete vodou, posypejte slunečnicovými semínky a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Upečené chleby nechte vychladnout v květináčích a až pak je vyklopte.
Bylinkov chlb
Na nachlazní je jediné:
Trpělivost...
Iva
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.