Cituji Laky: Přijde mi divné vysypat formu na bábovku semletým rohhlíkem
Holky, tak jsem si dnes kvůli vám koupila hrubou mouku a budu vysypávat jen jí, strouhánkou už ne.
Nevím, prostě mamka i obě babičky vždycky vysypávaly všechno strouhánkou, takže jsem to od nich samozřejmě pochytila a převážnou většinu věcí vysypávala strouhánkou ...
Reaguji na carola86: Spoustu věcí máme zafixovanou z domova, ale člověk se pořád učí - tedy když má zájem. Hlavně abys byla spokojená s výsledkem.
Cituji Silvestra: Spoustu věcí máme zafixovanou z domova, ale člověk se pořád učí - tedy když má zájem.
Přesně! Člověk to má zafixováno.
Základ bábovky je ušlehat tuk se žloutky a cukrem do pěny, nejlépe elektrickým šlehačem.Jako první si však ušlehejte se špetkou soli sníh z bílků.Do vyšlehané žloutkové hmoty přidejte mléko ( kakao,oříšky,rum ) a nyní již jen ruční metličkou ( dříve se používala na kaši ) opatrně zamíchat po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a bílkový sníh. Co se týká mouky je to jedno.Pokud do bábovky chcete přidat např. oříšky,odeberte takové množství mouky kolik máte mletých oříšků . Bábovka je druhý den vláčnější právě přidáním oříšků, nebo připravená z oleje. Zkuste vysypat formu kokosem, obzvlášť u šlehačkové či kokosové bábovky to bude všem moc chutnat.Co se týká mouky, používám obě na bábovku i knedlík ( nechápu co všichni vidí složitého na knedlíku - dělám jen od oka a nikdy bych ho nekoupila ) .Vesměs mám doma v zásobě polohrubou mouku,kterou používám na většinu vaření.
Já dělám olejovou bábovku a to ručně a až mám těsto, tak trošku vyšlehám mixérem, ale to jenom na konec. A je tak dostatečně nadýchaná. A strouhankou plech vytřený máslem posypávám běžně, chutnají mi pak ty okraje víc
Cituji carola86: Nevím, prostě mamka i obě babičky vždycky vysypávaly všechno strouhánkou,
Tak já formu na bábovku vysypávám také strouhankou a nevidím na tom nic špatného.
Jinak těsto na bábovku míchám ručně a je ok.Bílky na sníh mixérem.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.