Cituji lenishka: nebyla upravena tučnost
No vždyť právě o to jde . mléko, které vydrží od Velikonoc do Vánoc a ještě k tomu je odstředěné bych snad už ani mlékem nenazvala ... Mléko přímo od krávy a mléko přímo z automatu je podle mého stejné, alespoň co si matně vzpomínám. Když už by ten tuk někomu vadil, dá se přece mléko vychladit a ztuhlý tuk z povrchu sebrat.
Malovanou láhev mám, do automatu chodím. Není nad hrnek ledového mléka a k němu čokoládové keksy . Kdybych měla řešit
Cituji lenishka: stokrát jedeš autem a nic se ti nestane
, tak bych se opravdu daleko nedostala ( jsem řidič z povolání ) a s mlékem to vyjde nastejno ......
Když jsem byla malá celá rodina pila mléko přímo od babiččiny krávy a v naší vesničce to tak dělali všichni. Nikdy nikomu nic nebylo a to se toto mléko dávalo všem dětem z vesnice již odmalička. Dřív nepřevařené mléko přímo do krávy pili normálně a neslyšela jsem o tom, že by poté lidé umírali....Jsem laik, ale dle mě se člověk maximálně pose*e.
Každopádně bych si mléko z automatu pro jistotu převařila. Ale já ho nekupuji, chutná mi polotučné či plnotučné z krabice.
Reaguji na dadabus:
Trvanlivé mléko vydrží tak dlouho proto, že byla použitá vysoká teplota na velmi krátkou dobu. Tím se zničí mikroorganismy, ale nutriční vlastnosti se víceméně nemění. Nejvíc to odnesou vitamíny, ale těch je tam i před tepelnou úpravou jen minimální množství....
Odstředěním mléka se snižuje obsah tuku - pokud ti vadí málo tuku, není problém si koupit plnotučné mléko.
Mléko z krabice je pořád mléko! Jenom máš snížený obsah tuku, nepoužívají se žádné konzervanty, nic!
Reaguji na martinam:
No jo, a jako laik asi nevíš, že z nepasterizovaného mléka můžeš dostat klíš'tovou encefalitidu,listoriozu...a na to už klidně umřít můžeš. Ale samozřejmě je to nízká pravděpodobnost, ale to neznamená, že se to nemůže stát.
Já si mlíko z automatu nekupuju, i když musím uznat, že jsem ochutnala a bylo výborný, ale nepasterizovanýho bych ho nepila ( už jenom kvuli tomu, že vážně nestojím ani o střevní problémy..) a převářet si ho doma nebudu - mlékarna ho zpasterizuje šetrněji a hlavně bezpečně
Mléko z těchto automatů je výborné. Já ho piji u nás ve Vyškově. Máme tu dva. Cirou náhodou jsem i do těchto automatů rozvážel mléko. Tak nějak vím. Ale doporučuji ho pít
Cituji lenishka: No jo, a jako laik asi nevíš, že z nepasterizovaného mléka můžeš dostat klíš'tovou encefalitidu,listoriozu...a na to už klidně umřít můžeš. Ale samozřejmě je to nízká pravděpodobnost, ale to neznamená, že se to nemůže stát.
Máš pravdu, nevím Teda ted už jo...Jak jsem psala já ho nekupuju, chutná mi z krabice - nejvíc plnotučné.
koupila jsem na kladně, převařila, strčila do lednice a druhý den tak smrdělo, že sem ho vylila a už nikdy. možná jestli do toho budou dávat pasterovaný(pasterizovaný?) ale to už je pak jedno, jestli je v krabici či lahvi z obchodu...
V Pardubicích v AFI už je také automat to je paráda mléko jako od babičky, samozřejmě jsem ho pila jen převařené, ale jde mi spíš o tu vzpomínku na prázdniny u babičky
Mléko z automatu kupuju denně, dělám z něj domácí kefír - lahoda.
Jinak to běžně dostupné v obchodech není mléko, jen jakási tekutina, která barvou mléko připomíná.
Cituji tamaris: domácí kefír
Myslíš tu tibetskou houbu, nebo se to dá dělat i nějak jinak ? Houbu jsem měla, ale mléko bylo po ní na můj vkus moc kyselé a koupený kefír moc nepřipomínalo ...
Reaguji na dadabus:
Jj, tibetskou houbu. On spíš ten koupený kefír moc pravý kefír nepřipomíná Záleží na tom, jak dlouho houbu v mléce necháš. Čím delší doba, tím je kyselejší.
Nečetla sem to tu komplet a u nás automat už bohužel zrušili Ale jelikož když sem byla malá strýc mívali krávu, tak sem si ho vážně užívala! Já tu chuť miluju a i když si někdo stěžuje, že tam cítí krávu, tak možná jo - asi tak, jako je ryba cítit rybinou. Proti té vodě co v obchodě prodávají jako mlíko má plnější a výbornou chuť. Pila sem ho i nepřevařený, přišlo mi takový..jiný, sladší, ale jinak sme ho kompletně převařovali stejně jako když se dojilo od krávy. A ta kůžička na tom! Ach!
Reaguji na ema88: Skleněná - malovaná 75,- možná 85,-. Obyčejná 15,-. Investice se u poslední uvedené vyplatí.
Kupujeme pravidelně. Je výborné. Hlavně do kávy na krupici, puding. Nejlepší je na něm vytvořená smetana, mňam. Převaření doporučují přímo i u mlékomatu.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.